Napsali o nás: Poděkování zdravotním sestrám: od státu dostanou vouchery do lázní (idnes.cz)

13.05.2021

Předseda vlády Andrej Babiš společně s ministryní financí Alenou Schillerovou a ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem navštívili Fakultní Thomayerovu nemocnici. Při příležitosti Mezinárodního dne sester vyjádřili zdravotním sestrám poděkování za práci, kterou při pandemii covidu-19 vykonávají.

Premiér Babiš na tiskové konferenci v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici vyzdvihl práci zdravotních sester, se kterými se před konferencí neformálně setkali. „Patří jim obrovský dík a naše vděčnost za jejich nasazení,“ uvedl Babiš. Premiér Babiš poukázal také na velký zájem o studium na zdravotnických školách. Za jarní a podzimní vlnu epidemie dostali zdravotníci i další zaměstnanci zdravotnických zařízení odměny, většinou za každou 75 tisíc korun. „Vláda se snažila maximálně finančně podpořit naše zdravotnictví,“ shrnul na setkání premiér.

Podle informací iDNES.cz vláda připravila další bonus za covid pro zdravotní sestry. Nově dostanou poukazy na pobyt minimálně na šest dní v lázeňských zařízeních a to až v hodnotě 8 000 Kč. To potvrdila také ministryně financí Alena Schillerová, podle které je tento krok důležitý po náročném roce ve zdravotnictví. Poukazy budou platit pro všechny zdravotnické pracovníky, kteří pracují na lůžkových zdravotnických zařízení. Čerpat je mohou od července do konce roku. Podle předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníkové je může využít zhruba 120 tisíc zaměstnanců, jde například o zdravotní sestry, sanitářky, ošetřovatelky nebo fyzioterapeuty.

Slova je ujal také ministr zdravotnictví Petr Arenberger, který stejně jako jeho kolegové ocenil práci zdravotnického personálu během pandemie koronaviru. „Bez zdravotníku bychom se z této situace nedostali. Jsem rád, že tato vláda bere zdravotnictví jako prioritu,“ řekl ministr.

VÍCE v článku

Zdroj: idnes.cz
Datum vydání: 12. 5. 2021
Autor: mik

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.