Napsali o nás: Nadační fond Kapka naděje pomáhá. Tentokrát na Pediatrické klinice ve FTN (CNN Prima News)

20.04.2021

Nadační fond Kapka naděje pomáhá nemocnicím po celé ČR již přes 20 let. Díky jeho projektům se podařilo účelně a efektivně pomoci stovkám nemocným dětem s nejrůznějšími zdravotními problémy. Tentokrát se lidé z fondu rozhodli pomoci i Pediatrické klinice I. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to finanční podporou ve výši téměř 700 tis. Kč na přestavbu a rekonstrukci nového STACIONÁŘE pro malé dětské pacienty. Ten je primárně určený pro biologickou terapii chronicky nemocných dětí zejména s idiopatickým zánětem střev, která už tak nově může probíhat v ambulantním prostředí a nikoliv v rámci hospitalizace na lůžkovém oddělení. Vznik nového stacionáře pomůže výrazně snížit zátěž celého oddělení, kde terapie dosud probíhala.

Nový stacionář byl slavnostně otevřen dne 19. dubna za účasti zakladatelky NF Kapka naděje paní Venduly Pizingerové, místostarostky města Říčany Mgr. Hany Špačkové, ředitele FTN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. a přednosty Pediatrické kliniky doc. MUDr. Martina Magnera, Ph.D. Hlavním partnerem a přispěvatelem bylo město Říčany, které se finančně spolupodílelo na rekonstrukci stacionáře. Tu realizovala firma ADRON v zastoupení pana Pavla Karičky, který kromě odvedení kvalitní realizace projektu, věnoval pro malé dětské pacienty i věcné dary v podobě TV a nábytku. V nových prostorách bude rovněž probíhat provoz vytvořeného očkovacího centra, imunologická a genetická ambulance.

VÍCE v reportáži

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílání: 19. 4. 2021
Autor: CNN Prima News

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.