Napsali o nás: Eva Kubelková (81) pracuje 64 let v Thomayerově nemocnici: „Museli jsme léčit, kdyby byl u moci pánbůh, nebo čert“ (Blesk.cz)

15.02.2019

Pracovat a vydržet u jednoho zaměstnavatele 64 let je neuvěřitelně dlouhá doba a o to více je potěšující, že takový člověk stále aktivně pracuje v Thomayerově nemocnici, a to ve svých 81 letech. O svém životním příběhu se podělila se čtenáři redakce Blesku paní Eva Kubelková, která pracuje v TN jako radioložka. „Nabízeli mi soustružnici, jeřábnici, samá taková zaměstnání. Při své tělesné konzistenci jsem odmítla,“ uvedla vitální zdravotnice menšího vzrůstu.

Radioložka Eva Kubelková pracuje neskutečných 64 let na jednom pracovišti. Je jím pražská Thomayerova nemocnice, kde dlouhá desetiletí zajišťuje rentgenové snímky pacientů. Na začátku 50. let minulého století jí přitom navrhovali, aby se stala jeřábnicí nebo soustružnicí. Pro Blesk.cz zdravotnice zavzpomínala na nejrůznější události z minulosti. Jelikož jde o práci v nemocnici, bylo podle Evy Kubelkové nezbytné léčit pacienty za každé situace. Rodilá Pražanka Eva Kubelková dokončila na počátku 50. let minulého století základní vzdělání a rozmýšlela se, co dál dělat. Měla zájem o práci v optice, ale tehdejší doba takovou pozici neumožňovala.

Více na webu Blesk.cz.

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 15. 2. 2019
Autor: Daniel Vitouš


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.