Mikuláš navštívil děti v Thomayerově nemocnici

05.12.2018

Mikuláš s čertem a andělem navštívili naše malé pacienty z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie a také z Pediatrické kliniky TN. Kromě dětí si Mikuláše užili i naši dospělí pacienti na lůžkových odděleních. Těm přišli udělat radost dobrovolníci z našeho dobrovolnického centra Lékořice – Centrum podpůrné péče.

Úsměv na tváři a někdy i slzu štěstí či radosti jim vykouzlili herci ze seriálu Krejzovi TV Prima. A bylo hned o zábavu postaráno. Od herců a TV Prima totiž dostaly děti mnoho hraček, knížek, stavebnic či dřevěných her, které jim určitě zpříjemní pobyt v nemocnici.

Děkujeme Markétě Plánkové, Kristýně Kociánové a Honzovi Komínkovi za jejich návštěvu a spolupráci.

Kromě známých filmových tváří přišli na Mikuláše udělat radost dětem tradičně i medici ze Spolku Mediků Českých. Celkem tři týmy studentů z 1. LF a z 3. LF Univerzity Karlovy navštívili děti z Pediatrické kliniky a z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie. Mladí medici a děti si Mikuláše vzájemně velice užili. Mikuláš s čertem a andělem nadělili dětem dárkové balíčky, ze kterých měli velikou radost. Studentům se akce natolik líbila, že příští rok plánují opět dorazit do Thomayerovy nemocnice a zpříjemnit dětem jejich pobyt v naší nemocnici. Medikům děkujeme za jejich spolupráci a iniciativu.

Mikuláše si však neužili jen děti, ale také dospělí pacienti. Těm přišli udělat radost dobrovolníci z Lékořice – Centra podpůrné péče TN. Celkem 8 skupin Mikulášů, čertů a andělů postupně navštívilo lůžková oddělení, kde „dospělákům“ rozdávali ručně vyrobená originální přání. Zvláštní dárek byl přichystán pro ty, kteří v nemocnici pobývají trochu delší čas, tedy pro pacienty Geriatrie a následné péče. Ti kromě přání dostali od dobrovolníků ještě navíc dřevěného anděla. Při nadílce došlo samozřejmě také i na básničky a písničky, které se dospělým velice povedly a mnohdy byly i originální.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.