Lékořice - Centrum podpůrné péče Fakultní Thomayerovy nemocnice pořádá i tento rok Dětský den pod názvem „Sestry v akci“

26.05.2011

Ve středu 1. června 2011 se v centrální části Thomayerovy nemocnice mohou děti z pozvaných  základních a mateřských škol Prahy 4 spolu s pacienty a návštěvníky areálu seznámit s prací sestřiček některých oddělení nemocnice. Zdravotní sestry dětem předvedou na stáncích hravou formou alespoň část ze svého náročného, a přesto krásného povolání.

Dětský den pořádá Lékořice v Thomayerově nemocnici již po sedmé a jeho smyslem je přiblížit dětem z mateřských a základních škol nemocniční prostředí a pestrým hudebně-divadelním programem rozveselit dětské pacienty na odděleních.  Děti ze základních škol si v rámci hlavního programu projdou trasu po jednotlivých stanovištích a interaktivním způsobem se dozví mnoho informací o práci konkrétních odborných oddělení. Kromě odborných oddělení se bude na hlavním programu podílet rovněž farmaceutická společnost Astellas Pharma s.r.o., náš hlavní partner pro letošní Dětský den.

Menší děti z mateřských škol navštíví „Nemocnici pro medvídky“, ve které je medici z organizace IFMSA 1. LF UK naučí, jak se mají starat o své nemocné plyšové medvídky. Dětský den bude probíhat od 9.00 do 15.30 a během této doby navštíví program téměř 450 dětí.

Dalšími spolupracujícími organizacemi jsou firma CHIRŠ Realitní kanceláře, která nám sponzorsky zapůjčila skákací hrad, k doprovodnému programu se připojí i Mudr. Jiří Pekárek, jeho tým z Domu zubní péče pro děti a rodinu přiblíží dětem zubní prevenci. Dětské pacienty na lůžkových odděleních pobaví písničkami a divadelním vystoupením soubor SECY MUSICall.

Na děti se těší také nepřehlédnutelný host akce Ondřej Slanina, který stejně jako minulý rok bude všem připravovat úžasné a zdravé ovocné koktejly. Sám říká: „Děti jsou skvělé, je s nimi velká zábava a dělat jim radost mi taky dělá radost. Proto jsem rád, že můžu být opět na Dětském dnu v Thomayerově nemocnici.“  Ondřej je nejen mediálně známou osobností, ale i kmotrem projektu Lékořice o.s. „Naše kavárna“ realizovaného začátkem tohoto roku ve FTNsP.

Při organizaci celé akce přispějí svou nezištnou pomocí také dobrovolníci Dobrovolnického centra Lékořice a firemní dobrovolníci společnosti Astellas Pharma s.r.o.

Kontakty:
Mgr. Liliana Piačková, Lékořice - CPP, tel.: 734 648 094, email: liliana.piackova@ftn.cz;
Mgr. Martina Štanclová, FTNsP, tel.: 602 302 744, email: martina.stanclova@ftn.cz;


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.