Lékárna FTN dlouhodobě připravuje léky i v době jejich možných výpadků

06.01.2023

Lékárna FTN v poslední době navyšuje svou kapacitu pro přípravu léků z důvodu výpadku řady vyráběných léčiv. Příkladem mohou být čípky na teplotu u dětí.

Běžně se připravují čípky s paracetamolem jen pro hospitalizované děti, které váží méně než 7 kg. V roce 2021 připravila lékárna těchto čípků celkem 440 kusů. Avšak v listopadu a v prosinci roku 2022 se situace změnila a lékárna připravila pro veřejnost už více než 5300 kusů těchto čípků s paracetamolem pro děti všech váhových kategorií. Došlo tak k několikanásobnému navýšení přípravy uvedeného léčiva. Zájem o léky především pro děti byl během vánočních svátků enormní. Pro představu od 24. do 26. 12. 2022 přišlo do naší lékárny celkem téměř 2750 pacientů a velká část z toho tvořily rodiče, kteří přišly pro léky určené pro jejich děti.

Dalším příkladem jsou čípky s ibuprofenem, které v roce 2021 nebylo potřeba v naší lékárně připravovat vůbec. Situace se však změnila v polovině roku 2022, kdy bylo nutné z důvodu výpadku začít s přípravou i těchto čípků. Celkem bylo od té doby připraveno více než 5720 kusů uvedených čípků.

Jak probíhá samotná příprava čípků v praxi znázorňují uvedené fotky.

VÍCE o lékárně FTN

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.