Kolečko obdarovalo Dětskou chirurgii TN

20.06.2017

Nejnovější dárek nadačního fondu Kolečko Centru dětské traumatologie Thomayerovy nemocnice má hodnotu 400.000,- Kč. Tvoří jej speciální kostní vrtačka pro chirurgické zákroky a 48 židlí do všech pokojů lůžkového oddělení. Vybavení předaly v pondělí dopoledne Linda Rybová, patronka NF Kolečko, a Linda Jandová, předsedkyně správní rady, a to za přítomnosti přednosty Kliniky dětské chirurgie a traumatologie prof. MUDr. Petra Havránka, CSc. a Dominika Štrose, generálního ředitele české pobočky pojišťovny Colonnade Insurance S.A. (dříve AIG), která na dary velkou měrou přispěla.

„Kostní vrtačka Pen-Drive je speciální minivrtačka ve tvaru pera, která se používá k operacím malých kostí, především skeletu dětské ruky. Lze použít nejen jemný vrtáček k vyvrtání otvoru pro šroub o průměru 1 – 2 mm, vrtačkou je možné zavést ocelový nebo titanový drát, a mezi nástavci je i miniaturní vibrační pilka, se kterou lze upravit tvar a osu kostěného článku prstu. Vrtačka s instrumentáriem může podstatně přispět k zlepšení prognózy poranění ruky těch nejmenších dětí a ke snížení počtu trvalých následků,“ okomentoval dal profesor Havránek. Protože důležitou roli v procesu uzdravování pacientů hraje i příjemné, pozitivní prostředí, vrchní sestra kliniky Lenka Hasová si pochvaluje nové židle, které Kolečko rovněž klinice darovalo: „Jsou jednoduché, ale velmi pevné a odolné  a použijeme je na pokojích pacientů ke zvýšení komfortu návštěv rodinných příslušníků i v čekárně ambulance. Židle splňují i požadovaná hygienická kritéria a v neposlední řadě jsou prostě velmi hezké!“ dodává vrchní sestra Lenka Hasová.

K zakoupení kostní vrtačky Pen-Drive využilo Kolečko finanční dary shromážděné na účtu veřejné sbírky, podstatnou měrou přispěla pojišťovna Colonnade Insurance S.A. (dříve AIG), která s Kolečkem spolupracuje již od roku 2012. Celkový objem poskytnutých finančních prostředků je více než 1.000.000,- Kč, na nákup vrtačky v hodnotě 350.000,- Kč bylo použito 311.000,- Kč z darů pojišťovny Colonnade Insurance S.A. Neformálního setkání na klinice se zúčastnil také generální ředitel české pobočky pan Dominik Štros: „Nevinná boule na čele z prvního houpání na houpačce, odřená kolena z pokusů zvládnout jízdu na jízdním kole nebo modřiny z prvního bruslení. V naší pojišťovně Colonnade se však bohužel často setkáváme s mnohem závažnějšími událostmi, při kterých kapesník na pár smutných slziček a ani studený obklad nepomohou. V případech méně či více závažných poranění denně pomáháme našim klientům překlenout pomocí pojistného plnění tíživé a neplánované finanční dopady, které úrazy vyvolají. Podporou nadačního fondu Kolečko se však snažíme o něco, co nedokážeme. Zpřístupnit lékařům nejmodernější postupy a zdravotní techniku a díky tomu zvýšit šanci, aby na tyto bolestné a tragické situace nezbylo malým pacientům i jejich rodičům nic víc, než pouhá smutná vzpomínka.“

Nadační fond Kolečko podporuje od roku 2004 všech osm Center dětské traumatologie v České republice. Hodnota poskytnutých darů a vybavení je už více téměř 9.000.000,- Kč. Kolečko se také prostřednictvím projektů Rozhlédni se!, Bez úrazů je to fajn a Dožij se dvaceti věnuje prevenci úrazů dětí a mladistvých.

Více informací na webu Nadačního fondu Kolečko.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.