Kdo byli hrdinové během koronavirové pandemie? Byli a jsou to naši zdravotníci, které zachytil objektiv fotoaparátu v jejich pracovním nasazení

28.08.2020

Když v březnu letošního roku vypukla tzv. koronavirová krize, tak nikdo netušil, co všechno s sebou přinese a jak náročné až vyčerpávající to bude pro samotné zdravotníky. Ti se museli obratem přizpůsobit novým a těžkým pracovním podmínkám, se kterými se většina z nich nikdy nesetkala. Pro mnohé zdravotníky je tato pandemie novou zkušeností v jejich profesním životě. Zachytit je v jejich pracovním prostředí se pokusil umělecký a módní fotograf Vojtěch Vlk.

Nafotil sérii uměleckých fotografií s našimi zdravotníky, kteří jsou oblečeni do ochranných zdravotních pomůcek. A právě v těchto náročných pomůckách vykonávají svou práci ti lékaři a zdravotní sestřičky, kteří pečují o pacienty s onemocněním Covid-19. Fotografie názorně ukazují, jak složitá je práce zdravotníka v prostředí, které si vyžaduje nejpřísnější režimová opatření.

Vedení TN chce poděkovat fotografovi Vlkovi za jeho iniciativu a za tento velice nápaditý a zajímavý umělecký počin.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.