Hlavní sestra Jaroslava Mrkvičková získala od ministra Adama Vojtěcha ocenění za přínos v ošetřovatelství během covidu

14.10.2021

Hlavní sestra Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) a zároveň náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA získala ocenění za mimořádný přínos v ošetřovatelství v letech 2019 až 2021 v boji proti pandemii Covid-19.

Pamětní diplom jí udělil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch společně s Hlavní sestrou ČR a ředitelkou Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání MZ paní Mgr. Alicí Strnadovou, MBA, která zároveň ocenění přijela do FTN i osobně předat. Slavnostního předání diplomu se zúčastnil i ředitel nemocnice Zdeněk Beneš a zástupci vedení FTN.

„Chtěl bych velice poděkovat panu ministru Adamu Vojtěchovi za udělení významného ocenění naší hlavní sestře paní Jaroslavě Mrkvičkové, a to za její mimořádný přínos a nasazení v době covidové pandemie. Vážím si takového rozhodnutí a jsem rád, že tímto způsobem pan ministr Vojtěch ocenil usilovnou a zodpovědnou práci naší hlavní sestry, která si to jednoznačně zasloužila. Zároveň toto významné ocenění vnímám jako symbolické poděkování určené všem našim zdravotníkům, kteří během covidového období odvedli veliký kus náročné a nesmírně vyčerpávající práce a za to jim patří mé veliké poděkování,“ uvedl ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.