FTN se opět zúčastnila DNE ZDRAVÍ s MČ Prahy 4!

09.09.2021

Již po druhé se Fakultní Thomayerova nemocnice  (FTN) zúčastnila DNE ZDRAVÍ, který v tomto týdnu pořádala MČ Prahy 4. FTN byla tradičním partnerem zmíněné akce a nabídla veřejnosti hned několik preventivních vyšetření, odborných rad a doporučení. V rámci Dne zdraví mohli lidé navštívit naše stánky a nechat si například změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi anebo se něco nového dozvědět o zdravé výživě a tématu celiakie.

„Velmi rádi jsme se ke dni Dne zdraví s Prahou 4 opět připojili. Letos byla tato akce o to důležitější, že během pandemie lidé často prevenci bohužel odsunuli stranou svého zájmu,“ uvedl ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Zájemci mohli také navštívit stánek s kurzem první pomoci a přímo na figuríně si vyzkoušet, jak vypadá taková záchrana lidského života. Veliký zájem byl také o prevenci osteoporózy či rakoviny prsu. Plicní klinika I. LF UK na Dni zdraví prezentovala preventivní program pro děti s názvem – Šetři své plíce, který v rámci prevence rakoviny plic má za cíl vysvětlit malým školákům, jak škodlivé je kouření cigaret a jaký to má negativní vliv na zdraví člověka. Kromě Plicní kliniky se za FTN zúčastnili zdravotníci z Interní kliniky 3. LF UK, Mamografického pracoviště, Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. LF UK, záchranáři z FTN a zdravotníci z Centra kardiovaskulární prevence I. LF UK z FTN.

Vedení FTN děkuje zástupcům MČ Prahy 4 a jmenovitě paní starostce Ireně Michalcové za spolupráci a možnost se opět v letošním roce spolupodílet na realizaci tak významné akce pro veřejnost. Poděkování patří rovněž všem zdravotníkům, kteří se aktivně zúčastnili Dne zdraví.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.