FTN DĚKUJE NADACI KŘIŽOVATKA ZA MONITORY DECHU PRO NAŠE NEJMENŠÍ PACIENTY!

16.08.2022

Stalo se již tradicí, že Nadace Křižovatka společně s dalšími partnery v rámci projektu "MAMINKO, DÝCHÁM" dlouhodobě vyjadřují svou podporu naší Pediatrické klinice 1. LF UK.  Ve formě užitečného daru získala naše klinika celkem 20 monitorů dechu v hodnotě 50 tisíc korun. Tyto monitory jsou určeny pro děti do jednoho roku věku a jejich smyslem je zajistit možnost účinné ochrany před tzv. syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS). Cílem a smyslem zmíněného projektu je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnicích, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v celé ČR.

Dále pak i umožnit rodičům vypůjčení přístroje na nezbytně nutné období, když se vracejí se svým dítětem z porodnice zpět domů. Slavnostního převzetí přístrojů se zúčastnili zástupci kliniky v čele s přednostkou MUDr. Lucií Gonsorčíkovou, Ph.D. a primářem kliniky MUDr. Pavlem Kabíčkem, CSc., kteří poděkovali Nadaci Křižovatka a všem společnostem (mj. Volvo Group Czech Republic, Saint Gobain Delegace ČR, NF Simony Kijonkové aj.) za pořízení uvedeného daru. Za zmínku stojí také to, že na jeden monitor dechu přispěla i paní Libuše Machačová, které patří rovněž poděkování.

„V rámci projektu „Maminko, dýchám“ získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do 70 nemocnic v celé ČR. Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních“, popsala Miloslava Stibůrková, regionální manažerka z Nadace Křižovatka.

Vedení FTN ještě jednou děkuje Nadaci Křižovatka a všem jejím partnerům za dlouholetou spolupráci a za užitečný dar pro naše malé pacienty.


O Nadaci Křižovatka

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v ČR aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Tento monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc. Za 27 let své existence se nadaci podařilo díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic více než 10.300 monitory dechu v celkové hodnotě cca 38 milionů Kč.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.