Divadelní představení „PRALIDI“ pobavilo děti v TN

06.10.2020

Ke konci září se konalo v Thomayerově nemocnici (TN) další loutkové divadelní představení pod trefným názvem „PRALIDI“, které bylo určeno pro dětské pacienty a děti zaměstnanců nemocnice. Divadelní hru si pro děti připravila nezisková organizace loutkyvnemocncici.cz ve spolupráci s naším Centrem podpůrné péče v TN.

Představení děti velice pobavilo, protože herci jakožto „pralidi“ mluvili pravěkou řečí, která sama o sobě byla legrační a zároveň tak děti více zatáhla do samotného děje. Ten byl zábavný a ne jednomu dítěti vykouzlil úsměv na tváři. K dokonalému zážitku ještě více pomohlo i pěkné počasí, které si herci snad i „objednali“.


Krátce o představení:

Loutkové představení vzniklo na motivy povídky Rudyarda Kipllinga, kdy vznikla pohádka o prvním dopise, který namalovala malá pravěká holčička Žíža, když s tatínkem zapomněli doma prut a síť na ryby. Dopis do vesnice doručil hodný cizinec. Jenže maminka, ani sousedka Brumda si dopis nevyložily tak, jak ho Žíža zamýšlela a tak to cizinec pěkně schytal. Naštěstí se všechno později vysvětlilo.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.