Díky Providentu jsme získali 53 630 Kč pro dětské pacienty v TN. Děkujeme!

28.01.2020

Pomáhat druhým je vždy záslužnou činností, a pokud se jedná o malé děti, platí to dvojnásobně. Své o tom ví i zaměstnanci ze společnosti Provident, kteří na konci minulého roku uspořádali prodejní bazar svých vlastnoručních výrobků a díky němu vybrali neuvěřitelných 53 630 korun.

Peníze ve formě šeku se rozhodli věnovat Nadačnímu fondu Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice – Léčivka a ten je použije na podporu herních terapeutek, které se starají o malé pacienty z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN.

„Nyní díky výtěžku z vánočního bazaru Providentu můžeme vydat další knížku, kde ukážeme, co se plyšovému Tomíkovi děje, když ho bolí bříško. Doplníme ji také komiksem pro starší děti a letáky pro děti a rodiče do čekárny chirurgické ambulance“, řekla Dagmar Hrubcová, koordinátorka Centra podpůrné péče v TN a zároveň poděkovala všem zaměstnancům Providentu za jejich podporu a spolupráci.

Díky daru budou moci herní terapeutky z TN vydat v pořadí již druhou užitečnou knihu „Když Tomíka bolí bříško“, která na plyšové hračce názorně malým dětem ukáže, co se nimi děje ve chvíli, když mají například bolesti bříška a jaká vyšetření jsou s tím spojená. Kromě knihy dojde i k vydání komiksu pro starší děti a jejich rodiče.

Maskotem pro herní terapii v TN se před časem stal právě plyšový Tomík, který je její důležitou součástí a pomáhá dětských pacientům mnohem lépe pochopit a připravit se na nejrůznější vyšetření či operace. Dnes jim v tom už pomáhá první vydaná ilustrační kniha „O Tomíkovi a zlomené nožičce“.

Se společností Provident spolupracuje Centrum podpůrné péče v TN již pátým rokem a jedná se o velmi úspěšnou spolupráci.

„Každoročně pomáháme zorganizovat Dětský den v prostorách nemocnice a dvakrát ročně pořádáme sběr šatstva a hraček na bazar Léčivky. V listopadu jsme darovali 380 použitých, funkčních telefonů, které slouží zaměstnancům nemocnice, pracovníkům nadace i sociálně slabým dlouhodobým pacientům nemocnice,“ doplnila Kateřina Jarošová, tisková mluvčí Providentu. 

Děkujeme!

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.