Díky Nadaci Křižovatka putovalo 30 nových monitorů dechu malým dětem do TN. Velice děkujeme za Vaši podporu!

10.12.2020

Nadace Křižovatka ke konci listopadu předala darem celkem 30 monitorů dechu v celkové hodnotě 60 000,- Kč, které byly určeny pro Novorozenecké oddělení v Thomayerově nemocnici (TN). Za TN monitory převzal primář oddělení MUDr. Jiří Zach. Přístroje byly zakoupeny z finančního daru, který poskytly společnosti CHAPS, NOVATO, PRO.MED.CS., GreenSwan Pharmaceuticals, Společné obalovny (PORR) a LIGHT WORKS v rámci projektu „Maminko, dýchám“.

Monitor dechu je zařízení, které upozorní zvukovým a světelným signálem okolí, že kojenec přestal dýchat na více jak 20 vteřin, a umožní tak na tuto život ohrožující situaci okamžitě reagovat (zahájením resuscitace, přivoláním odborné pomoci). Jeho použití tak podstatně zvyšuje bezpečnost péče o malé děti, zvláště během jejich spánku.

„Za Thomayerovu nemocnici velice děkuji Nadaci Křižovatka za dar v podobě monitorů dechu pro naše Novorozenecké oddělení. Vážím si takové podpory a spolupráce, která má už dlouhodobější charakter a o to více mě to těší,“ poděkoval doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel TN.

„Naší hlavní činností je zprostředkování darování monitorů dechu mezi dárcem a nemocnicí. Oslovujeme organizace a společnosti, které jsou regionálně blízké obdarovávané nemocnici. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích téměř v celé ČR,“ popsala Mgr. Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.


O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

O Nadaci Křižovatka

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v ČR aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Za 25 let své existence se nadaci podařilo díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic více než 8.500 monitory dechu v celkové hodnotě cca 34 milionů korun.

DĚKUJEME!

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.