Dětské centrum z FTN děkuje dětem z Prahy 4 za vánoční dárky!

21.12.2022

Dětské centrum z FTN velice děkuje dětem z mateřských a základních škol z Prahy 4 za vánoční dárky a nejrůznější užitečné věci, které se podařilo získat v rámci tradiční sbírky „Děti dětem“, a to v celkové hodnotě neuvěřitelných 400 tis. korun. Šlo již o dvanáctý ročník této sbírky, kterou organizuje Praha 4.  Celkem se do sbírky zapojily děti z 34 základních a mateřských škol.

„Děti z našich mateřských a základních škol spolu se svými rodiči a školami rozvíjejí s pomocí městské části krásnou tradici, díky které vědí, co to znamená pomáhat a jakou to dělá radost jak obdarovaným, tak i jim samotným,“ uvedla 1. místostarostka Prahy 4 Irena Michalcová, která výnos sbírky „Děti dětem“ osobně předala Dětskému centru.

Jak poznamenal ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice Zdeněk Beneš, provozovat uvedené zařízení je náročné a každý rok je znát. „Děláme to ale moc rádi. O to více si této sbírky vážíme. Je to pomoc, kterou naše Dětské centrum při péči o malé děti a jejich matky, jež nemají dobré zázemí a trápí je i jiné problémy, velmi ocení a s velikou radostí využije,“ uvedl Zdeněk Beneš.

Děti během sbírky za pomoci rodičů i zaměstnanců škol společně shromáždily nebo zakoupily například dětské toaletní potřeby, pleny, vlhčené ubrousky, dětskou výživu či baterie do hraček. „Je to skvělá akce! Děkujeme dětem i rodičům, že na nás přes těžkou dobu nezapomněli a pomáhají nám,“ ocenila sbírku ředitelka centra Jaroslava Lukešová.

Dětské centrum při Fakultní Thomayerově nemocnici poskytuje komplexní zdravotní, výchovnou a sociální péči dětem jakkoliv ohroženým ve vývoji, včetně pomoci jejich rodinám; dětem ohroženým prostředím, dětem s postižením, kojícím matkám, těhotným i nezletilým, které se akutně ocitly v krizové situaci.

VÍCE o Dětském centru

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.