Dar z magistrátu zlepší kvalitu služeb pohotovosti v Thomayerově nemocnici

05.04.2018

Magistrát hlavního města Prahy finančně podpořil provoz lékařské pohotovostní služby v Thomayerově nemocnici, ve kterém je ošetřeno v rámci pohotovostní služby denně v průměru 90 pacientů z Prahy a okolí. Za peněžní dar v hodnotě 450 tisíc korun bylo pořízeno přístrojové vybavení, jako například EKG nebo pulsní oxymetr. Slavnostního předání přístrojů se za pražský magistrát zúčastnil radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko a přítomen byl i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Jsem rád, že se pražský magistrát finančně podílí na péči o své občany ve státních nemocnicích,“ řekl ministr při slavnostním předání.

„Vedení města si je vědomo významnosti těchto provozů nejen pro své občany. Zkvalitňování péče je pro nás dlouhodobě prioritou. Proto jsme podstatně navýšili rozpočet pro lékařské pohotovostní služby - v Thomayerově nemocnici stejně tak jako v ostatních pražských nemocnicích. Cílem navýšení provozních dotací bylo kromě jiného stabilizovat personál. Jak se ukazuje, modernizace vybavení motivuje k práci mladé lékaře, preferující nejnovější technologie v diagnostice. Mohu s potěšením konstatovat, že celková úroveň pražských pohotovostí roste, říká Radek Lacko, radní Hlavního města Prahy pro oblast zdravotnictví a bydlení.

Z daru byla zakoupena také výpočetní technika, a to v souvislosti se zavedením elektronického receptu, a dále přístroj na vyšetření zánětlivých onemocnění na bázi c-reaktivního proteinu (CRP), ambulantní analyzátor moči, pulsní oxymetr a EKG s automatickým vyhodnocením křivky. V rámci zkvalitnění služeb a zlepšení pracovních podmínek pro pacienty a zdravotní personál byly z daru zakoupeny také venkovní žaluzie a dovybavení čekárny.

Jen v minulém roce bylo na pohotovosti v Thomayerově nemocnici, kterou provozuje společnost Pragomedika, ošetřeno bezmála 34 tisíc pacientů, a to včetně dětí a pacientů, vyžadujících stomatologické ošetření. 16 tisíc pacientů z celkového počtu tvořili občané hlavního města Prahy, bezmála 12 tisíc pak na pohotovost dorazilo z přilehlého Středočeského kraje. Zbytek, tedy zhruba 6 tisíc pacientů, pak bylo z ostatních krajů či zahraničí. Při provozu 365 dní v roce se tedy v průměru jedná o 96 pacientů denně.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.