Celkem 50 obědů pro zdravotníky díky malým fotbalistům z SC Xaverov z Horních Počernic. Děkujeme!

13.04.2021

„Kopeme za zdravotníky, kopeme za BOBRA – je přece chráněný“, tak se nazývala sportovní akce, kterou dal dohromady realizační team z fotbalového klubu SC Xaverov na podporu zdravotníků z Chirurgické kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) a místní Restaurace U Bobra Xaverov. Malí počerničtí fotbalisté (ze SCX 2010) společně s jejich trenérem Martinem Nagy totiž vymysleli uvedený projekt, kterým chtěli v rámci distančního tréninku zapojit ostatní mladší či starší hráče klubu a jejich rodiče do různých sportovních aktivit a využít této energie na podporu zdravotníků a zároveň pomoci počernickým restauracím. Jak toho dosáhli? Společně s ostatními trenéry vymysleli různé tipy cvičení, kdy poměr počet cviků se rovnal jednomu obědu.

Za jeden aktivní týden se tak podařilo všem zúčastněným naskákat například 62452 přeskoků přes švihadlo, udělat 2071 angličáků a vydržet 462 celkových minut v tzv. prknu. Výsledkem celé akce bylo nakonec neuvěřitelných 50 „vysportovaných“ obědů pro zdravotníky z FTN, kteří si tak zpříjemnili svou víkendovou službu.

„Chtěl bych velice poděkovat všem mladým sportovcům, kteří se zúčastnili této skvělé akce, za jejich nadšení a podporu vůči našim zdravotníkům z Chirurgické kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Poděkování patří také všem trenérům a ostatním lidem, kteří se spolupodíleli na realizaci uvedené akce pod názvem - Kopeme za zdravotníky. Velice nás taková podpora potěšila a jsme rádi, že i v této složité době se najde někdo, kdo chce udělat zdravotníkům radost. Všem dětem ještě jednou veliké díky,“ poděkoval Petr Sulek, tiskový mluvčí FTN.

Obědy pro zdravotníky uvařila Restaurace U Bobra Xaverov, a to za finanční podpory místní počernické firmy, která vše zafinancovala a zároveň tak pomohla dobré věci.

„Když jsem přemýšlel, jak dál motivovat naše kluky SCX 2010, napadlo mě vytvořit kruh solidarity a kromě motivace i kluky vést k myšlení, jak je důležité pomáhat. Nápad propojit on-line cvičení s místní restauraci u Bobra, která nám vždy pomáhala při turnajích a jako vrchol nějaké zdravotnické zařízení, přišel nějak sám. První koho jsem oslovil, byla paní Hana Moravcová, členka rady města a vedení našeho klubu, spolu s ní našeho šéftrenéra Davida Lukeše a Svaťu Malinu sekretáře klubu. Následně jsme to probrali v našem kruhu realizačního teamu SCX 2010. Všem se nápad líbil, jediné a nejdůležitější co bylo třeba dořešit, bylo financování. Právě paní Hana Moravcová se ujala tohoto úkolu a oslovila místní podnikatele. S další podporou se přidalo vedení města. A poslední článek, komu věnovat obědy, nám pomohla vyřešit naše kamarádka a obyvatelka Horních Počernic paní MUDr. Martina Burdová z Fakultní Thomayerovi nemocnice,“ řekl ke vzniku iniciativy Martin Nagy, trenér z SCX 2010 a doplnil: „Bylo úžasné sledovat pozitivní reakce kluků i rodičů, prožívat motivaci mezi dětmi, ale i trenéry. Číst příběhy, jak mnozí členové realizačního teamu v práci o pauze někde cvičí. Kluci se urputně snažili každý den něco nacvičit, aby bylo co nejvíce obědů pro zdravotníky.“

Vedení FTN velice děkuje všem mladým sportovcům, jejich rodičům, sponzorům a rovněž trenérům z fotbalového klubu SC Xaverov za podporu, skvělý nápad a iniciativu, která může být inspirací pro všechny ostatní.

DĚKUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.