Bílý a zdravý úsměv pro všechny děti! Děkujeme ČSK za spolupráci

17.06.2022

„Bílý a zdravý úsměv pro všechny děti a nejen je!“, tímto heslem se řídili zástupci České stomatologické komory (ČSK), když před časem navštívili naše dětské pacienty ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN). V rámci „Světového dne ústního zdraví“, který je v pojetí ČSK začleněný do dlouhodobého projektu „Republika bez kazu“, dovezli dětem mnoho užitečných dárků v podobě zubních past, barevných kartáčků, ústních vod a mnoho dalšího. Čištění zubů by mělo, a to především dětem, přinášet radost a potěšení. A to se také stalo! Děti byly z dárků přímo nadšené.

ČSK prostřednictvím ZŠ a MŠ při FTN zahájilo touto osvětovou akcí dlouhodobější spolupráci. V jejím rámci například přijdou vyškolené dentální hygienistky dětem ukázat, jak si správně čistit zoubky tak, aby se na péči o ně začaly doopravdy těšit. ČSK připravuje společně se svými partnery řadu aktivit určených pro širokou veřejnost a zaměřených na prevenci v oblasti ústní hygieny. Mnoho akcí určených pro děti i dospělé je realizováno především v rámci projektu „Světový den ústního zdraví“, který je oficiálně stanoven na 20. březen. ČSK však organizuje osvětové akce s ním spojené v průběhu celého jarního měsíce. Děti i dospělí jsou seznamováni s principy ústní hygieny, a to především zábavnou a hravou formou.

Vedení FTN velice děkuje zástupcům ČSK za spolupráci, iniciativu a za šíření osvěty zaměřené na ústní hygienu a zdravé zuby, a to především mezi dětmi.

Děkujeme!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.