REKONSTRUKCE NĚKOLIKA PAVILONŮ VE FTN JE V PLNÉM PROUDU! NAŠE PORODNICE - PAV. U SE UŽ POMALU ODHALUJE V NOVÉM KABÁTU A STAVEBNÍ PRÁCE SE ROZHELY I V BUDOVĚ B4!

26.06.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a stavebních prací za posledních 40 let a pokračuje i letošním roce. Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu a MZ ČR.  Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují hned na několika pavilonech najednou. Celkem se jedná o 7 pavilonů: D, A1, B1, U, A3, B4 a budova pavilonu H.

Pavilon U, kde se nachází mj. naše porodnice, se začíná již pomalu odhalovat v novém kabátu. Velká část pavilonu je téměř hotova. Došlo k instalaci nových oken vč. parapetů, byla zateplena střecha a fasáda. Nyní probíhají stavební práce na zbytku budovy. V rámci energetického projektu došlo y k výměně starého stropního osvětlení za úsporná LED světla či k instalaci termoregulačních hlavic u topných těles atp.  A je toho mnohem více!

Stavební práce se před časem naplno rozjely i např. v pavilonu B4. I zde již došlo k výměně starých oken za nová vč. parapetů a budova bude také zateplena i její střecha. Pavilon dostane také nové okapy a i vnitřní interiér budovy bude vybaven novým úsporným osvětleních a topná tělesa budou/již jsou osazena chytrými termoregulačními hlavicemi atp.

Základní fakta o projektu:

  • Roční garance energetických úspor bude min. ve výši 7,1 mil. Kč v cenách roku 2021 a 2500 tun emisí CO2. V roce 2022/2023 budou úspory ještě vyšší s ohledem na stoupající ceny energií. FTN sníží objem plynu a elektřiny min. o 30 %.
  • 7 pavilonů projde stavební proměnou (zateplení fasád, výměna oken, zateplení střech, výměna střešních krytin atp.).
  • Celkově 20 budov se dočká energetických opatření (výměna světel za LED osvětlení, nové termostatické ventily a hlavice, osazení IRC hlavic a teplotních čidel vč. kabeláže atd.).
  • Projekt je realizován metodou energetických úspor se zárukou (EPC), a tak má tuto úsporu nemocnice garantovánu přímo ve smlouvě. Projekt realizují ve sdružení společnosti METROSTAV DIZ, ENESA z holdingu ČEZ ESCO a METROSTAV.

Všem děkujeme za dosavadní spolupráci, trpělivost a pochopení. Dopředu se omlouváme za případná omezení spojená s probíhajícími rozsáhlými stavebními pracemi, které jsou s tím spojeny.

Děkujeme Vám za pochopení!

VÍCE o projektu

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.