Prestižní cenu Inovace roku získala TN

17.12.2015

Thomayerova nemocnice a 1. LF UK obdrželi prestižní ocenění Inovace roku, kterou každoročně uděluje Asociace inovačního podnikání ČR. Ta se letos rozhodovala mezi 19 projekty. Naší nemocnici byla cena udělena za vynález vstřebatelného tracheálního stentu z polydioxanového vlákna
a ocenění v budově Senátu Parlamentu ČR převzala primářka Pneumologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice, prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D.

Použití tohoto nového vynálezu naší nemocnice odbourá nutnost další operace, která byla nutná kvůli vynětí trubic z nevstřebatelných materiálů, většinou silikonových nebo kovových, které navíc mnohdy dráždí citlivou tkáň průdušnice. Pacientům se tak usnadní návrat do běžného života, protože síťka se po zhruba stech dnech v průdušnici sama rozpadne.

„Velmi si tohoto ocenění vážím. Je důkazem vysoké odbornosti lékařů naší nemocnice,“ reagoval na ocenění ředitel Thomayerovy nemocnice, doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Cena inovace roku (.pdf)


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.