Přání ředitele Thomayerovy nemocnice k Mezinárodnímu dni zdravotních sester

12.05.2020

Vážené a milé sestřičky,

chtěl bych Vám poblahopřát k dnešnímu Mezinárodnímu dni zdravotních sester a upřímně poděkovat za Vaší práci, kterou s profesionálním přístupem odvádíte v naší Thomayerově nemocnici. Vím, že je to práce velmi namáhavá a zvláště v dnešní těžké době to platí dvojnásob. O to více si vážím Vaší profese, která často není dostatečně společensky vnímána.

Chci Vám rovněž poděkovat za veškeré aktivity, které často vykonáváte nad rámec svých pracovních povinností. Vím, že jich je mnoho a děláte to kvůli svým pacientům anebo kolegům jako výraz podpory či motivace. Za to Vám patří mé veliké díky! Slova díků patří samozřejmě nejen Vám, ale též ostatním zdravotníkům, kteří pečují o zdraví svých pacientů. Mám na mysli zdravotní bratry, fyzioterapeutky, radiologické asistenty, zdravotní laboranty či porodní asistentky a další, protože bez nich by to také nešlo.

Vám všem bych chtěl popřát především pevné zdraví, klid a pohodu při Vaší práci!

Držte se a neztrácejte optimismus.

S pozdravem
doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. ředitel nemocnice


Mezinárodní den sester je oslavován na celém světě, a to vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale, která se narodila v tento den v roce 1820 ve Florencii. Florence Nightingalová jako první mezi britskými raněnými vojáky vytvořila základy ošetřovatelského modelu, který se používá do dnes.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.