Pořádali jsme XIV. afaziologické sympózium a I. thomayerovský klinicko-logopedický workshop!

22.06.2023

Neurologická klinika 3. LF UK z FTN společně s Katedrou logopedie Pedagogické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě pořádala XIV. afaziologické sympózium a I. thomayerovský klinicko-logopedický workshop v Praze. Akce se konala za podpory Asociace klinických logopedů ČR a Slovenskej asociácie logopédov, a to pod záštitou doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., ředitele FTN a prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., FESC., FACC, děkana ze 3. LF UK.

Afaziologické sympózium se konalo 16. června v Burianově posluchárně budovy děkanátu 3. LF UK a ústředním tématem byl „Interdisciplinární výzkum a multidisciplinární přístup v diagnostice a terapii afázie v klinické praxi“. Během sympózia zazněly přednášky pozvaných předních odborníků na poli behaviorální neurologie, klinické afaziologie, neuropsychologie a lingvistiky. Celkem se zaregistrovalo přes 100 účastníků. Druhý den následovaly praktické worshopy, které se konaly v areálu FTN a byly věnovány tématice neuroradiologie afázií, klinickému obrazu primárních progresivních afázií a telerehabilitaci v afaziologii. Workshopy měly interaktivní, edukativní a velmi prakticky zaměřený ráz s bohatou diskusí mezi účastníky.

Vedení Neurologické kliniky 3. LF UK všem děkuje za aktivní účast a podporu akce. Poděkování patří také všem partnerům a podporovatelům, kteří se spolupodíleli na organizaci a realizaci obou událostí. Děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.