Poděkování intervenčnímu týmu z FTN za pomoc při událostech na Filozofické fakultě UK v roce 2023

26.03.2024

21. prosinec 2023 se navždy zapsal černým písmem do novodobé historie ČR, a to v souvislosti s tragickými událostmi na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Na tento den lze jen těžko zapomenout. Kdo však určitě nezapomene je náš intervenční tým, který tehdy zasahoval a pomáhal přímo v centru dění. Za poskytnutou pomoc a spolupráci obdrželi členové týmu i osobní dopis s poděkováním od prezidenta České republiky pana Petra Pavla.

Dopis s poděkováním všem zúčastněným dnes předal ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a ještě jednou všem osobně poděkoval za příkladnou pomoc a inspirativní přístup k věci. Při této příležitosti všem předal i své osobní poděkování formou pamětního listu. Členové (interventi) intervenčního týmu poskytli přeživším a rodinám obětí potřebnou psychologickou pomoc a duševní podporu, která byla pro ně nejdůležitější a velice nutná, a to nejen v den oné události, ale i později v rámci ambulantní psychologické pomoci. Na místě tragické události pomáhali interventi studentům s kontakty s rodinami nebo jejich příbuznými, poskytovali jim různé formy pomoci a bylo toho mnohem více. Dnešní vzpomínkové akce se zúčastnila i hlavní sestra a zároveň náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání ve FTN paní Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA, která všem přítomným taktéž poděkovala za jejich pomoc a velikou obětavost.

Poděkování obdrželi tito členové intervenčního týmu FTN:

  • Mgr. Jana Šrámková, vrchní sestra, Oddělení paliativní péče
  • Mgr. Eva Arslanianová, všeobecná sestra, Oddělení novorozenecké
  • Mgr. Pavla Lhotová, vedoucí oddělení, Odd. psychologie
  • PhDr. Martin Loučka, Ph.D., psycholog, Odd. paliativní péče
  • Mgr. Martina Šeflová, intervenční tým FTN

„V souvislosti s nedávnými událostmi na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy mi dovolte, abych Vám všem upřímně ještě jednou poděkoval za Vaši neskutečnou pomoc a spolupráci v rámci intervenčního týmu, který zasahoval během tohoto smutného období. Velice si vážím takové pomoci a Vašeho přístupu, který by mohl být inspirací i pro ostatní zaměstnance naší nemocnice. Obětavost, solidarita a odvaha jsou slova, která ve Vašem případě mají své právoplatné opodstatnění. Ještě jednou Vám chci poděkovat a přeji Vám hlavně pevné zdraví, životní pohodu a nekončící entusiasmus,“ poděkoval intervenčnímu týmu doc. Zdeněk Beneš, ředitel FTN.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.