Napsali o nás: Thomayerova nemocnice ukázala novou kliniku dětské chirurgie a traumatologie (prahain.cz)

06.09.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice v pátek slavnostně otevřela zrekonstruovanou Kliniku dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK. Rekonstrukce mohla proběhnout díky dotačnímu programu REACT-EU. PrahaIN.cz byla u toho. Oddělení dětské chirurgie a traumatologie včetně Oddělení dětské intenzivní medicíny je nyní zcela zmodernizované a přestavěné. Nechybí ani nový výtah a celá řada dalšího důležitého přístrojového vybavení.

Pokoje a chodby jsou vybaveny barevnými dětskými prvky a dekoracemi, a to díky Nadaci Archa Chantal. Ta vznikla z iniciativy francouzské herečky a šansoniérky Chantal Poullain v roce 1993, která na slavnostním otevření nechyběla. Dokonce slavnostně přestřihla pásku. Nově byl také vytvořen prostor pro dětský koutek coby oddechové místo pro malé pacienty. Jejich pokoje budou zmodernizované, budou mít nově i své vlastní sociální zařízení. Upravené jsou i společné chodby, toalety a pracovny zdravotníků. Ty mají od nynějška barevné zdi, nové podlahy a obklady. Vedení nemocnice doufá, že díky této náročné rekonstrukci dojde ke zvýšení celkového komfortu pro dětské pacienty a jejich rodinný doprovod. Celá rekonstrukce stála necelých 80 milionů korun, na 54 milionů vyšly stavební práce a 19 milionů přístroje. Většina šla z evropských fondů, nemocnice se podílela sedmi miliony.

VÍCE v článku

Zdroj: prahain.cz
Datum vydání: 1. 9. 2023
Autor: Bára Richterová

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.