Napsali o nás: Thomayerova nemocnice očkuje děti starší 5 let proti covidu. Zájem je obrovský (tn.cz)

16.12.2021

První děti z věkové skupiny 5 až 11 let dostaly ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze dětskou vakcínu proti covidu. Do České republiky dorazily první dávky v úterý. Hned první možný termín očkování si zaregistrovaly stovky rodičů.

"Zájem o očkování dětí starších pěti let je opravdu obrovský. Denní kapacita byla dnes prakticky na 100 procent naplněna, zatím je nastavena na 40 dětí denně a musím potvrdit, že opravdu jsme tu kapacitu plně vytížili," informoval mluvčí nemocnice Petr Sulek.

Rodiče mohou do Thomayerovy nemocnice přijít s dětmi na očkování každou středu. Zdravotníci očkují ve dvou cyklech, od 9 do 12 hodin a od 15 do 17 hodin. "Pokud ten zájem bude ještě větší, tak jsme schopni kapacitu navýšit zase v jiných prostorech v rámci naší nemocnice," řekl Sulek.

Očkování podle mluvčího probíhalo bez problémů. "Jak se říká, tak to odsejpalo. Očkování probíhalo velice rychle. Žádné fronty se netvořily. Neviděl jsem žádnou alergickou reakci u dětí. Děti odcházely víceméně spokojeně, včetně rodičů, že už to mají za sebou," dodal Sulek.

VÍCE v reportážích

Zdroj: tn.cz
Datum vysílání: 15. 12. 2021
Autor: Lukáš Richtár

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.