Napsali o nás: Spustila se registrace k očkování pro děti od pěti let, Události (ČT)

13.12.2021

Rodiče mohou svoje děti ve věku pět až jedenáct let registrovat k očkování proti covidu-19 ve vakcinačních centrech už od nedělního večera. Oficiálně se měl systém na očkovacím webu ministerstva zdravotnictví otevřít až v pondělí, stejně jako u jiných věkových kategoriích bylo ale možné se do něj přihlásit o několik hodin dříve před stanoveným termínem. Dosud se mohly v Česku očkovat děti starší dvanácti let. Další možností pro mladší děti je očkování v ordinacích praktických lékařů pro děti a dorost, kam se lidé nemusí registrovat přes internet, ale osloví přímo lékaře.

Očkovací látky by měly být podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha dostupné do konce týdne. Očkovat se bude v různých prostorách. Například Fakultní Thomayerova nemocnice v pražské Krči bude děti očkovat přímo v pediatrické klinice. Vše už mají připravené, chybí jen vakcíny. Využije k tomu vlastní personál, tedy dětské lékaře i zdravotní sestry. Vakcínu proti koronaviru tu chtějí nejmladším dětem podávat ze začátku jeden den v týdnu, kapacitu jsou ale připraveni navýšit.

VÍCE v reportáži

VÍCE INFO o očkování

Zdroj: ČT
Datum vysílání: 12.12.2021
Autor: ČT

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.