Napsali o nás: Reportáž - OHLÉDNUTÍ ZA MINULOSTÍ SPOJENOU S COVID-19, KDY PŘED TŘEMI LETY BYLY V ČR POTVRZENY PRVNÍ TŘI PŘÍPADY TÉTO NEMOCI! (ČT24)

03.03.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) byla první nemocnicí v ČR, ve které byl 11. 3. 2020 hospitalizován první český pacient s Covid-19. V reportáži o tomto prvním pacientovi a o první těžké zkušenosti do té doby s neznámou infekční nemocí hovořila mj. i prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D., přednostka Plicní kliniky 1. LF UK ve FTN. A právě toto pracoviště bylo během několika koronavirových vln nejvíce vytíženo přílivem pozitivních pacientů s nemocí Covid-19. V nejtěžších chvílích byla FTN z velké části přetransformována i na covidová pracoviště na několika klinikách a odděleních. Počty hospitalizovaných covid pozitivních pacientů v nejvyšším počtu se pohybovaly až kolem 270 nemocných.

„V České republice máme první tři případy nemoci covid-19,“ oznámil před třemi lety tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. A život v Česku se zastavil. Povinné roušky, zavřené školy, omezený prodej v obchodech i zákaz pohybu mezi okresy. Počet případů nákazy se postupně šplhá k pěti milionům. 42 tisíc lidí zemřelo. Připomeňte si tři roky covidu v Česku v reportáži studia ČT24.

VÍCE v reportáži

Zdroj: ČT24
Datum vysílání: 1. 3. 2023
Autor: ČT24

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.