Napsali o nás: Radní z Prahy 4 obdarovali Dětské centrum v Sulické (Praha TV)

18.12.2023

Už potřinácté se konalo slavnostní předání sbírky z akce "Děti dětem" Dětskému centru při Fakultní Thomayerově nemocnici s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií v Sulické ulici. A to za účasti 1. místostarostky Ireny Michalcové. Jedná se o výtěžek sbírky, která je každoročně organizovaná ve školách na území Prahy 4. Věcné dary byly v neuvěřitelné výši za celkem 450 tisíc korun. Akce se zúčastnilo 18 ZŠ a celkem 17 mateřinek. Dvě základní školy z Prahy 4 poskytly i finanční dar Dětskému centru.

Školská zařízení ze Čtyřky se opět zapojila do sbírky Děti dětem. Zájemci mohli do škol a školek přinášet potřebné věci, které byly následně předány Dětskému centru Fakultní Thomayerovy nemocnice v Sulické. Nejčastěji se jednalo o dětskou drogerii, pleny, výživu, čistící hygienické prostředky atp. Akce se zúčastnili Irena Michalcová, místostarostka MČ Praha 4, Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra a Petr Sulek, tiskový mluvčí FTN.

"Je to taková akce, kdy se snaží naše rodiče dětí z našich škol pomáhat dětem, které to v životě nemají zrovna jednoduché. Při dnešních cenách všeho je to činnost velice důležitá, i když já jsem teď docela v šoku, protože jsem se letos bála a dokonce jsem do poslední chvíle váhala, zda vůbec oslovím naše zařízení, protože sami dobře víte, jak to vypadá letos s tím, že i samy rodiny mají problémy. Nakonec jsme se během pár dní rozhodli, že přeci jen ty školy oslovíme a výsledek je ten, že to předčilo všechna naše očekávání," řekla Irena Michalcová, místostarostka MČ Praha 4.

"Já z toho mám úplně úžasný pocit, protože už je to potřinácté, co se tady potkáváme a i přes ty eskapády, kde se říká, zda zařízení budou nebo nebudou, jsou nám stále věrni a dávají nám věci, které jsou potřebné. Jsou to pragmatické dárky, které využijeme pro děti, pro maminky, pro provoz a tím ušetříme," řekla MUDr. Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií.

"To, co vidíte za mnou, čítá 450 tisíc, je to vůbec největší sbírka, kterou jsme vybrali a ze 21 základních škol se nám zúčastnilo 18 a z toho ještě dvě základní školy poslaly finanční příspěvek na účet a domluvili jsme se s paní ředitelkou, že ty peníze budou použity na kulturní představení pro děti teď před Vánoci," řekla Irena Michalcová, místostarostka MČ Praha 4.

Více v článku

Zdroj: Praha TV
Termín vysílání: 15.12.2023
Autor: Praha TV

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.