Napsali o nás: Praha 4 již po jedenácté uspořádala sbírku Děti dětem (Praha TV)

13.12.2021

Školy a školky v městské části Praha 4 se opět zapojily do sbírky Děti dětem. Zájemci mohli do školských zařízení přinášet potřebné věci, které byly poté předány Dětskému centru Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Městská část uspořádala sbírku již po jedenácté. Letos se odhadovaná materiální cena darů vyšplhala až na 350 tisíc Kč. Nejčastěji byly darovány podložky, dětské pleny, hračky, dezinfekce a dětská kosmetika.

V Praze 4 se uskutečnil už 11. ročník sbírky Děti dětem. V rámci projektu jsou ve školách a školkách shromažďovány věcné dary, které jsou následně předány Dětskému centru. Letos se zapojilo 20 základních a 22 mateřských škol. "Já si toho nesmírně vážím a jsem rád, že se tato akce opakuje rok co rok a je to pro nás velice příjemná záležitost. Hlavně pro ty naše děti, které mají nesmírnou radost," řekl Zdeněk Beneš, ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice.

"My jsme vždy vozili to, co nás napadlo, co jsme si mysleli, že je pro ten kojenecký ústav dobré, ale teď je ta spolupráce nastavena tak, že oni nás požádají o konkrétní věci, které se jim nedostávají a my se snažíme zase rodičům říkat, aby nosili ty věci, které oni potřebují. Takže vím, že od čistících prostředků kdysi, kdy to bylo, tak teď jsme hodně koukali, že potřebují různě sprchové gely pro děti, mýdla, pleny, podložky, takže to jsme se snažili vše dodat," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra při FTN.

Dětské centrum poskytuje komplexní péči dětem jakkoliv ohroženým ve vývoji, včetně pomoci jejich rodinám. Pomáhá taktéž dětem ohroženým prostředím, dětem s postižením, ale taktéž kojícím matkám, těhotným i nezletilým, jež se akutně ocitly v krizové situaci.

VÍCE v rozhovoru

VÍCE o Dětském centru

Zdroj: Praha TV
Datum vysílání: 10. 12. 2021
Autor: Dagmar Kopečková

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.