Napsali o nás: Hvězdy Novy rozdávaly radost. Jako Mikuláš, čert a anděl navštívily dětskou neurologii ve FTN (NOVA)

06.12.2023

Po celém Česku chodí tradičně 5. prosince Mikuláš, čert a anděl. Ti odměňují děti sladkostmi anebo také uhlím, podle toho, zda byly hodné, nebo ne. Mikuláš s družinou se vydali mimo jiné na dětskou neurologii pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice. Nadílku od tváří televize Nova dostaly děti, které nemohly sváteční den trávit doma s rodiči.

Mikuláš Ivan Lupták, známý z Ordinace v růžové zahradě, anděl v podání herečky Denisy Biskupové, kterou vídáte v seriálu Jedna rodina, a moderátorka zpravodajství Veronika Petruchová coby vlídná čertice. To je trio, které obdarovalo děti hospitalizované na neurologii ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Rozdat dárky dětem vyrážejí do nemocnic známé tváře Novy již několikátý rok za sebou, a to v rámci projektu Nova pomáhá. "Jsou to malé děti a těm je potřeba udělat radost," řekl herec Ivan Lupták.

"Jsem ráda, že můžeme rozdávat radost dětem, protože věřím, že v tomto prostředí je k tomu smutku víc důvodů," dodala moderátorka Veronika Petruchová. A nadšení sdílela i herečka Denisa Biskupová. "Mně to přijde skvělé, rozdali jsme hodně plyšáčků," uvedla.​

"Nemocné děti jsou smutné, jsou zalezlé do postýlek a nechtějí si hrát. Takže náš cíl je, aby na tom byly aspoň tak dobře, aby si chtěly hrát. Ten Mikuláš s čertem není jenom pro naše pacienty, ale je i pro jejich rodiče, protože je to na chvíli takové vytržení z toho jejich běžného života s dlouhodobou nemocí," vysvětlila primářka dětské neurologie MUDR. Klára Brožová.

VÍCE v reportáži

Zdroj: NOVA
Datum vysílání: 5. 12. 2023
Autor: NOVA

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.