Gratulujeme! Dřevěnou stavbou roku 2020 se v kategorii „Dřevěná hřiště – malá“ stala venkovní učebna MŠ v Thomayerově nemocnici

31.08.2020

Pouze tři venkovní sezónní učebny v Praze získaly finanční dotazy na jejich stavbu od Magistrátu HMP a rovnou dvě z nich byly přímo z Thomayerovy nemocnice (TN). Jedná se o dřevěné malé stavby, které byly postaveny pro  zdejší základní a mateřskou školu a dokončeny byly na konci minulého roku. Venkovní učebny mateřské školy jsou umístěny v areálu nemocnice (ul. Vídeňská 800) a dále v mateřské škole pro děti zaměstnanců TN v Kukučínově ulici. A právě tato druhá stavba získala první místo v soutěži „DŘEVĚNÁ STAVBA ROKU 2020“  v kategorii – Dřevěná hřiště-malá“.

Venkovní učebnu „Vídeňská 800“ využívají pedagogové převážně pro hospitalizované děti v TN (z odd. dětské psychiatrie a dětské neurologie). Druhá a zároveň vítězná venkovní učebna je určena pro děti zaměstnanců nemocnice, které do MŠ dochází.  V souladu se školním vzdělávacím programem je využití uvedených prostor velice rozmanité, a to při řízených i volných činnostech a aktivitách.

„Venkovní učebna umožňuje dětem co nejdelší pobyt venku, zajišťuje úkryt před nepřízní počasí, nalezne se zde stín při horkých slunečních dnech atd. Učebna je místem, kde děti mají možnost relaxovat, hrát si, aktivně tvořit a setkávat se při různých akcích. Možnost výuky a hry venku posiluje sounáležitost dětí s přírodou, nabízí jim možnost hraní a tvoření z přírodních a jiných materiálů,“ řekla PaedDr. Iva Křivánková, ředitelka ZŠ a MŠ při TN.

O finanční dotaci na výstavbu dvou venkovních učeben pro potřeby ZŠ a MŠ  při TN rozhodla Rada HMP na jaře roku 2018. Učebny byly dokončeny v únoru 2019 a mobiliář byl předán na konci roku 2019.

Vedení TN velice děkuje představitelům Magistrátu HMP za podporu a poskytnutí finančních prostředků na realizaci uvedených venkovních staveb pro ZŠ a MŠ při TN. Zároveň vedení TN gratuluje paní ředitelce PaedDr. Křivánkové a jejímu kolektivu za získání prvního místa v anketě „Dřevěná stavba roku 2020“ v uvedené kategorii.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.