GENERÁLNÍ REKONSTRUKCE PLICNÍ KLINIKY 1. LF UK VE FTN JEDE NA PLNÉ OBRÁTKY!

20.04.2023

Ke konci minulého roku byla ve FTN slavnostně zahájena kompletní rekonstrukce budovy Plicní kliniky 1. LF UK (pavilon G1), která patří mezi největší plicní pracoviště v ČR. Jedná se o jeden z našich nejvýznamnějších projektů, který je financován z EU dotací v rámci OP ŽP a také díky podpoře Ministerstvo zdravotnictví České republiky. A realizace projektu pokračuje i v letošním roce! Bourací, a další stavební práce jedou na plné obrátky a z pavilonu kliniky zbylo jen "torzo", kterým je vidět skrze budovu. Část kliniky má ale již osazená nová okna a postupně se pracuje rovněž na zateplování budovy atp.

Komplexní projekt zahrnuje nejen samotnou rekonstrukci budovy vč. vnitřních prostor, ale i realizaci energeticky úsporných opatření. Mezi ty patří především instalace úsporných topných těles či úsporného LED osvětlení atd. Díky tomuto projektu tak dojde k výraznému snížení energetické náročnosti Plicní kliniky, a to je v dnešní době zásadní v souvislosti s růstem cen energií.

VÍCE

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.