FTN OSLAVILA 95. VÝROČÍ I HUDBOU, ZPĚVEM A HUMOREM, A TO DÍKY THOMAYO MELODY QUARTETU A DALŠÍM

13.11.2023

U příležitosti letošních oslav 95. výročí Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) se na konci října konalo také literárně-hudební přátelské setkání pod názvem „Já chtěl bych mít tvé foto…“ v Thomayerově kavárně, kde se sešlo mnoho místních příznivců hudby, humoru a zpěvu. To vše si pro ně připravili hudebníci ze známého uskupení Thomayo Melody Quartetu a Ondřej Šárek společně s Jaroslavem Kotenem a Pavlem Kohoutem z Interní kliniky 3. LF UK ve FTN. Kromě hudby nechyběl ani humor a vtip v podání herce Petra Vacka ze Studia Ypsilon.

Nechybělo ani příjemné povídání o dávné historii nemocnice spojené se jménem Dr. Thomayera a jeho života spojeného nejen s medicínou, ale i s literární tvorbou. To si vzal krátce na starosti doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky 3. LF UK ve FTN (Interní klinika). Dr. Thomayer patřil nejen k nejvýznamnějším zakladatelům české lékařské vědy, ale věnoval se i psaní beletrie, cestopisným fejetonům pod pseudonymem R. E. Jamot. Byl známým spisovatelem, kterého uznávali např. Jan Neruda či Alois Jirásek a další. Své postavení si vydobyl stovkami fejetonů a obrázků z cest. A bylo toho mnohem více. Během odpoledního programu došlo také na ohlédnutí za minulými setkáními v kavárně, kterých bylo za poslední roky hned několik a vždy se nesly v duchu pohody, klidu a humoru.  U příležitosti oslavy narozenin FTN byla také publiku představena staronová písnička pod názvem „Já chtěl bych mít tvé foto...“ v její upravené doslova premiérové verzi, kterou si pro přítomné připravili hudebníci z Thomayo Melody Quartetu ve složení MUDr. Jiří Vejmelka z Interní kliniky, MgA. Ondřej Šárek, hudební skladatel, MUDr. Jindřich Fiala z Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN a MUDr. Kateřina Fialová, praktická lékařka z Prahy 4. Hudebního odpoledne se rovněž zúčastnil i hudebního skladatel Miroslav Kořínek, který pravidelně bývá součástí programu a jeho podporovatel.

Vedení FTN děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli a podpořili ji.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.