FTN GRATULUJE MUDr. ZUZANĚ KŘEMENOVÉ ZA ZÍSKÁNÍ CENY ZA NEJLEPŠÍ PUBLIKACI ROKU V ČASOPISU Journal of Palliative Medicine!

19.06.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) gratuluje MUDr. Zuzaně Křemenové, vedoucí Odd. paliativní péče za získání ceny "Rosalind Franklin Society Special Award in Science" za nejlepší publikaci roku vytvořenou ženou. Cena se udělovala editorem časopisu Journal of Palliative Medicine na EAPC 2023 world congress v Rotterdamu.

Dr. Křemenová získala cenu za svou práci s názvem "Does a Hospital Palliative Care Team Have the Potential to Reduce the Cost of a Terminal Hospitalization? A Retrospective Case-Control Study in a Czech Tertiary University Hospital".  Její publikace se věnovala tomu, jaký vliv má nemocniční paliativní tým na kvalitu péče a náklady s tím spojené. Výsledkem bylo zjištění, že paliativní tým šetří nemocnici v závěru života pacienta významné finanční prostředky, a to zejména tím, že je schopen zabránit hospitalizaci pacienta v jeho terminálním stavu na JIP (33 % hospitalizačních dnů bez paliativního týmu X 16 % dnů s paliativním týmem). Výsledkem jsou trojnásobně nižší náklady nemocnice na jeden den hospitalizace pacienta v terminálním stavu.

Další úspěch: PhDr. Martin Loučka, Ph.D. z Odd. paliativní péče z FTN byl opět zvolen do výboru EAPC. Blahopřejeme!

VÍCE o Odd. paliativní péče ve FTN

GRATULUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.