Dětské plicní oddělení ve FTN prošlo proměnou díky projektu „Svět Džungle“. Děkujeme Nadaci Archa Chantal!

19.06.2023

Svět Džungle, to je název projektu Nadace Archa Chantal, který se před časem realizoval v prostorách Střediska péče o děti s tuberkulózou a mykobakteriózami na Pediatrické klinice 1. LF UK ve FTN.  Velká část oddělení byla díky projektu zrekonstruována za téměř 350 tisíc korun. V celém prostoru byla položena nová podlahová krytina vč. výmalby světlými a pestrými barvami v duchu džungle a tím se celý prostor opticky projasnil a zvětšil. Rovněž byla nainstalována nová svítidla, byl pořízen i moderní nábytek na sezení, skříně a police. Navíc celý interiér oddělení byl prakticky proměněn na barevný a pestrý svět džungle a exotických zvířat. To vše a mnohem více díky Nadaci Archa Chantal a dalších partnerů projektu. Realizaci projektu provedlo dle vlastního návrhu Studio Zlehka.

“Je mi velkým potěšením, že jsme i v této těžké době mohli realizovat další projekt tentokrát úpravu dětského plicního oddělení ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Přeji dětem, aby se tu cítily dobře, a hlavně ať se co nejdřív uzdraví. A posílám jim pusu,“ Vaše Chantal Poullain.

„Spokojenost z naší strany, ale hlavně ze strany pacientů a jejich rodičů je veliká. Prostor v sobě snoubí hravost a optimismus. Herní prvky děti bohatě využívají, posezení ve společném prostoru je fajn pro maminky nebo školní děti, které tam mívají výuku. Moc Vám děkuji, že jste si náš projekt vybrali a že jste ke spolupráci přizvali i studio Zlehka, které si dokázalo s prostorem velmi dobře poradit,“ poděkovala MUDr. Karolína Doležalová, vedoucí lékařka ze Střediska dětské tuberkulózy a mykobakteriózami ve FTN.

Projekt Svět Džunge se podařilo realizovat díky finanční podpoře několika subjektů, kterým chceme také poděkovat. Partnery projektu byly tyto společnosti:

  • Kalendář Proměny
  • Tarkett Česká republika
  • Osmont
  • Prolife s.r.o.
  • Síla Barev - Dulux
  • Blanket - Podlahy a Interiéry
  • Francouzsko-česká obchodní komora - CCFT Services, s.r.o.
  • Akto Nobel Coating CZ, a.s
  • Soft services, s.r.o.
  • Studená - Labalestra & Bokotej, advokátní a patentová kancelář
  • Duck Racing Autoclub
  • Galerie Art Praha

a další

„Místnost, kde děti a jejich rodiče tráví mimo domov hodně času, musí být optimistická. A protože jsou na oddělení i děti s plicním onemocněním, což mně navedlo na přírodu a propašování hodně zeleně, a tím byla myšlenka jungle byla na světě. Hlavními prvky jsou zvířata na dveřích pokojů, které jsou někdy až metr vysoká, a dělají dětem společnost jako jejich  noví kamarádi a lana, která jsou na stropě a představují liány a pomyslnou hernu v korunách stromů pro opice. Ta opravdová herna je pak pro děti dole na zemi, kde si v rámci omezení své nemoci, mohou pohrát s krokodýlem, zajezdit na hrochovi nebo se sklouznout na slonovi,“ přiblížila interiérová designerka Adéla Štěpánková.

Zdravotníci z Pediatrické kliniky ještě jednou velice děkují Nadaci Archa Chantal a ostatním společnostem za tento projekt a jeho podporu!

Děkujeme!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.