ZVEME VÁS! VÝSTAVA OBRAZŮ AUTORKY VLADIMÍRY VÁVRŮ ve FTN

26.04.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice Vás zve na výstavu obrazů autorky Vladimíry Vávrů, která je od dnešního dne k vidění v Thomayerově kavárně. Prodejní výstava potrvá přibližně jeden měsíc. Všichni jste srdečně zváni na tuto zajímavou výstavu děl, které byly inspirovány barvami a krásami přírody.

KDE: Thomayerova kavárna, pavilon A1 – přízemí
KDY: od 26.4. 2022/7.30-17.00 hod.

O autorce:
Jmenuji se Vladimíra Vávrů a svůj ateliér - dílnu - obchod mám v Dačicích ve Vyderské ulici. Vystudovala jsem SUPŠ v Bechyni. Vyrábím keramiku, jak užitkovou, tak dekorativní, mou specialitou je velká barevná škála, ale především teplé odstíny a z nich ponejvíce oranžová. Jsou to samozřejmě hrnky, svícny, talíře, misky, kávové, čajové a jídelní soupravy, vázy, džbány. Můžete si v obchodě vybrat z velkého sortimentu již hotových výrobků, ale vyrábím i na přání. Také vyrábím keramická stínidla a doplňky na svítidla a lepená stínidla. S velkou vášní se poslední dobou věnuji malování obrazů a tvorbě soch. Kdo zná mou tvorbu, ví, že poslední dobou se to u mě hemží různými skřítky a vílami. Co se týká malby a kresby, vždy říkám, že maluji čímkoli na cokoli, tužkou, uhlem, suchými pastely, olejovými a akrylovými barvami a v poslední době jsem si oblíbila akvarelové barvy. A v podstatě maluji cokoli, figurální motivy, portréty, zátiší, květiny, zvířata, ale nejvíce asi okolní krajinu a její propojení s architekturou nebo různá zákoutí čí dominanty především mého rodného města. Některá má díla vznikají náhodně, z náhlého impulzu, jiná se zase rodí dlouho a jsou promyšlená, fotky, kresby, skicy, návrhy... Někdy stačí si koupit barevný deštík, projít kolem levandule, vidět krásný západ slunce, zažít nějaké vnitřní pohnutí, ležet pod stromem. Facebook - Vladimíra Vávrů: Dačická keramika a galerie VV.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.