Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

26.10.2023

O velkém centrálním projektu rekonstrukce budov a energeticky úsporných opatření ve Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) byla reportáž na CNN Prima News. V nemocnici totiž skončila po roce modernizace osvětlení a vytápění ve 20 pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 mil. Kč. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo v reportáži po tiskového briefingu za účasti ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, generálního ředitele ČEZ ESCO Kamila Čermáka a dalších. Akce se konala také u příležitosti zahájení oslav 95. výročí FTN.

25.10.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) skončila modernizace osvětlení a vytápění ve dvaceti pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 milionů korun. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo dnes na tiskovém briefingu u příležitosti ukončení centrálního projektu rekonstrukce pavilonů a energeticky úsporných opatření ve FTN.

20.10.2023

Rok se s rokem sešel, máme tu barevný podzim a s ním již třetí výstavu obrazů malířky Renaty Kocianové pod názvem Toulky přírodou III, na kterou Vás zveme.  Výstava začíná již 23. října a potrvá až do 22. prosince. K vidění bude každý den: PO-PÁ/7.30-16.30 hod. v Thomayerově kavárně (pavilonu A1). Zároveň jste srdečně zváni i na vernisáž, která se bude konat 30.10. v 15.30 h.

16.10.2023

Centrum podpůrné péče (Centrum) z FTN prostřednictvím NF Centra Thomayerovy nemocnice - Léčivka uspořádalo ve dnech 5.-7. 10. 2023 tradiční podzimní Dobročinný bazar. Díky mnoha dárcům, ať už firem (TPA, SAP, CGI, Microsoft, AT Kearney, MOL, Skanska a dalších) nebo drobnějších soukromých dárců, si mohli návštěvníci bazaru vybrat z velkého množství krásných věcí. Počet kupujících byl o něco vyšší než na jarním Dobročinném bazaru a podařilo se získat i o něco vyšší částku - 80 900 korun.

16.10.2023

V Očkovacím centru ve FTN jsme za tento týden (9.10.-13.10.) naočkovali téměř 920 lidí novou vakcínou XBB.1.5. proti COVID-19. Jedná se o novou adaptovanou monovalentní očkovací látku Comirnaty Omicron XBB.1.5., která je zaměřena proti aktuálně cirkulujícím variantám koronaviru. Zájem o očkování je veliký a prosíme všechny zájemce o strpení při čekání na vakcinaci. Naši zdravotníci dělají vše, aby proces očkování byl co nejrychlejší, ale přesto to vyžadujeme čas.

13.10.2023

FTN upozorňuje na platný zákaz krmení zvířat v areálu nemocnice a prosíme o jeho dodržování! Je důležité nevyhazovat zbytky jídel, tvrdého pečiva či zeleniny do jakýchkoliv venkovních prostor nemocnice a nekrmit tím muflony, holuby, kočky, hlodavce a další zvířata. Tímto způsobem dochází k velkému znečišťování celého nemocničního areálu a z hlediska hygieny je to nepřípustné! Děkujeme za pochopení.

12.10.2023

Vítězkou prestižní soutěže SESTRA ROKU pro rok 2023 se v kategorii „Sestra v přímé ošetřovatelské péči“ stala naše vrchní sestra Karolína Vaicová z Interní kliniky 3. LF UK. Do finálového večera se probojovala mezi tři nejlepší zdravotní sestřičky z celé ČR a odborná porota ji nakonec dala nejvíce hlasů. K jejímu vítězství ji pogratuloval i ministra zdravotnictví Vlastimil Válek. Milá Karolíno gratulujeme!

11.10.2023

Rok působení nového Oddělení paliativní péče ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) a více než 1000 pacientů, kterým byl poskytnut tento druh péče ve spolupráci s ostatními pracovišti nemocnice. O tom byla reportáž CNN Prima News, ve které hovořila mj. vedoucí lékařka oddělení MUDr. Zuzana Křemenová či přednostka Plicní kliniky 1. LF UK prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková.

11.10.2023

V úterý 10. října se konala oslava I. výročí působní Oddělení paliativní péče ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) za přítomnosti vedení oddělení včele s vedoucí lékařkou MUDr. Zuzanou Křemenovou, ředitelem FTN doc. MUDr. Zdeňkem Benešem, CSc., zástupců místních hospiců či podporovatelů a mnoho dalších. Přítomni byli také rodinní příslušníci, kteří mají nebo měli vlastní zkušenosti s paliativní péčí o jejich blízké. Za rok fungování oddělení ve FTN se povedlo zajistit tuto péči o úctyhodných 1000 pacientů.

10.10.2023

Umírání je smutné a většina lidí se tomuto tématu vyhýbá. „Ale nemusí to tak být. Když dokážeme umírání přijmout, můžeme se na úplném konci života přiblížit i spokojenosti,“ říká ředitel Centra paliativní péče Martin Loučka a zároveň klinický psycholog z Oddělení paliativní péče Fakultní Thomayerově nemocnici.

 
Strana: 1 ... 67891011121314151617181920 ... 111
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.