„ŠKOLA ČAR A KOUZEL V THOMAYEROVĚ NEMOCNICI“

05.06.2014

Ve středu 28. 5. 2014 se areál Thomayerovy nemocnice proměnil v kouzelné městečko Bradavice, kde sestřičky alias lékouzelnice předvedli dětem, jaká kouzla se odehrávají v nemocnici, a zábavně a bezbolestně je seznámili se zázračným fungováním lidského těla a medicíny. 

Smyslem dětského dne je nenásilnou formou přiblížit dětem z mateřských a základních škol ze spádové oblasti nemocniční prostředí. Je to výborná příležitost, jak do areálu přilákat zdravé děti, které se zde bez bolesti a strachu seznamují s prostředím nemocnice a případná její návštěva pak pro ně přestává být strašákem. V letošním roce dětský den navštívilo opět přibližně 600 dětí.

Pro děti ze základních škol byla připravena trasa s jednotlivými stanovišti, na kterých je sestřičky, ale i zdravotní bratři interaktivním způsobem seznamovali s prací konkrétních odborných oddělení. A protože se dětský den nesl v duchu Harryho Pottera, tak v Havraspáru se mohly seznámit s dětskou i dospělou chirurgií, ve Zmijozelu s lékárnou a peditrickou klinikou, v Nebelvíru je čekalo ARO a interna a v Mrzimoru dětská neurologie a  rehabilitační oddělení.

Menší děti z mateřských škol navštívily „Nemocnici pro medvídky“, ve které je medici z organizace IFMSA 1. LF UK učili, jak se mají starat o své nemocné plyšové medvídky.

Tradičně byl připraven také doprovodný program - skákací hrad a pravý dvoupatrový autobus přímo z Velké Británie.

Stranou nezůstaly ani děti, které zrovna tou dobou ležely na některém z dětských oddělení v nemocnici. Za nimi přišli dobrovolníci, kteří jim malovali na obličej, canisterapeutka jim předvedla tanec se psem, potěšili je dobrovolníci s maňáskovým divadýlkem a na závěr dne přišel divadelní soubor Klika se svým představením, ale i s dobrotami.

 

 

 

Děkujeme všem, kteří pomohli dětský den zrealizovat.

Partneři akce a spolupracující organizace:

Generální partner GE Volunteers 

Billa

CHIRŠ

IFMSA – organizace mediků

Libeřské lahůdky

Sun Invent

Eleni Tavlaridu a Pražský kriketový klub

Prague Lions Cadets

Hewlett Packard

A. T. Kearney

Mixit s.r.o.

Divadelní sbor Klika

Naše kavárna

Lékořice o. s.

Dobrovolníci DC Lékořice


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.