O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

VYJÁDŘENÍ FTN K ČLÁNKU V SEZNAM ZPRÁVÁCH O SITUACI NA PEDIATRICKÉ KLINICE

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se ohrazuje proti článku v Seznam Zprávách (V nemocnici fouká starými okny na nemocné děti a mimina? Dejte tam peřinu, z.d.17.4.), který se týká údajně špatné situace na Pediatrické klinice 1. LF UK v souvislosti s jejím technickým stavem. Celý článek byl redaktorem záměrně a jednostranně napsán negativně, aniž by použil objektivní informace, které jsme mu poskytli v souvislosti s rekonstrukcemi, opravami a plány do budoucna, které se už realizovaly nebo se budou realizovat a týkají se kliniky. Redaktor měl tyto informace z naší strany rovněž k dispozici v písemně formě, ale přesto je ve svém článku účelově nepoužil i přesto, že jsme mu s rozhovorem vyšli vstříc. Redaktora jsme žádali o vyvážený a objektivní rozhovor. Bohužel se tak nestalo. Nicméně FTN rekonstruuje, investuje a opravuje své pavilony tak, jak je to jen časově a finančně možné, a to se týká také Pediatrické kliniky. Jen za období 2020 až 2023 byly ve FTN realizovány investiční projekty na různé rekonstrukce, opravy či přestavby budov v celkové hodnotě 2,4 mld. Kč, a to díky EU fondům a za podpory Min. zdravotnictví. Dále se jednalo o investice do nového přístrojového vybavení, techniky, nové technologie a provozu díky programu REACT-EU, které byly ve výši za téměř 650 mil. Kč. To vše za plného provozu nemocnice a bez jakéhokoliv omezení zdravotní péče.

18.04.2024
Číst více
Aktuálně z porodnice Krč ve FTN!

V březnu 2024 se v naší porodnici (pavilon U) ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) narodilo celkem: 187 miminek. Nejvíce bylo Davidů, Elišek, Viktorií a Leontýnek. Všem maminkám a jejich dětem přejeme hlavně pevné zdraví, štěstí a pohodu.

 

16.04.2024
Číst více
UPOZORNĚNÍ: OMEZENÍ PARKOVÁNÍ U PAVILONU C /15.-16.4.!

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na omezení parkování u pavilonu C ve dnech 15.-16.4.2024, a to z důvodu natáčení pořadu Fokus Václava Moravce. Před/za pavilonem C nebude možné parkovat. Pouze bude umožněn průjezd za pavilonem C.

15.04.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.