O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

Ve FTN byl ukončen projekt zaměřený na týrané děti a násilí v rodině. Projekt byl podpořen díky tzv. Norským fondům!

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byl ukončen projekt pod názvem „Implementace programu záchytu traumatizovaných dětí a zastavení násilí", který byl zahájen v únoru 2021.  Projekt získal finanční podporu z grantu z Fondů EHP 2014-2021 (tzv. Norské fondy) v rámci programu „Zdraví“. Cílem projektu bylo vytvořit a pilotně otestovat různé nástroje pro včasné rozpoznání násilí či týrání páchaného v rodinném prostředí na dětech, a to nejenom ve zdravotnickém zařízení, ale hlavně školách. Součástí projektu byla školení pro pedagogy, výchovné poradce, lékaře, psychology a psychiatry za účelem zvýšení jejich kvalifikace v oblasti léčby duševního zdraví u traumatizovaných dětí. Projekt byl realizován ve spolupráci se Základní a mateřskou školou při FTN a norskou organizací Alternativ til Vold (ATV).

24.04.2024
Číst více
FTN DĚKUJE ZA DAR MULTIFUNKČNÍ TISKÁRNY PRO NAŠE GERIATRICKÉ ODDĚLENÍ. DĚKUJEME!

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) děkuje lidem z Hilton Prague za zprostředkování předání užitečného daru ve formě barevné multifunkční tiskárny pro naše Oddělení geriatrické a následné péče. Myšlenka daru přišla se strany eventové agentury EGG Paris, která tak chtěl podpořit dobrou věc a ve spolupráci s Hilton Prague ji nakonec i zrealizovala.

23.04.2024
Číst více
UPOZORNĚNÍ! Ve dnech 24. 5. a 27. 5. 2024 nebude Transfuzní odd. provádět odběry krve ani plazmy!

FTN upozorňuje, že ve dnech 24. a 27. května nebude Transfuzní oddělení provádět standardní odběry krve ani plazmy, a to z technických a provozních důvodů.

23.04.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.