Zaměstnanci Alzy darovali v Thomayerově nemocnici 20 litrů krve

19.02.2018

15. a 16. února proběhla v Thomayerově nemocnici dárcovská akce Oblastního spolku Českého červeného kříže Prahy 7 a společnosti Alza.cz. Celkem 40 zaměstnanců této společnosti v rámci akce darovalo dohromady 20 litrů krve. „Většina z nich byli prvodárci, což je velmi dobře. Věřím, že mnozí z nich budou krev darovat pravidelně,“ okomentoval akci primář Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice Petr Turek.

„Velmi tuto aktivitu oceňuji. Vítáme samozřejmě každého, kdo se tímto způsobem rozhodne pomoci, o to více v době, kdy je v České republice zvýšený výskyt chřipkových onemocnění, což má skoro vždy za následek výpadek pravidelných dárců,“ dodal primář Transfuzního oddělení Petr Turek.

Akci uspořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Prahy 7. „Oslovil nás jeden ze zaměstnanců Alzy, že by bylo dobré tímto způsobem pomoci. Mám obrovskou radost z velkého zájmu a již oslovujeme i další firmy, takže očekávám, že ač to byla první taková akce, kterou jsme organizovali, tak určitě ne poslední,“ řekl člen výkonné rady Oblastního spolku ČCK Prahy 7 Vladislav Tobias Esner.

„Pro společnost Alza je to první taková akce. Velmi nás překvapil zájem našich zaměstnanců a jejich odvaha, ač šli všichni darovat krev poprvé. Byli to zaměstnanci napříč všemi našimi odděleními včetně vedení,“ řekla HR manažerka společnosti Alza.cz Katarína Lexová.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.