Vyjádření k rozhovoru s primářem Pavlem Čermákem v Hospodářských novinách z 13. 8. 2020

13.08.2020

Thomayerova nemocnice (dále TN) se ohrazuje a dementuje rozhovor uveřejněný v dnešních Hospodářských novinách (13. 8.) ohledně vyšetření na COVID-19 a jeho souvislostí. Vedení nemocnice se zcela distancuje od skutečností uvedených v tomto rozhovoru.

TN v současnosti intenzivně pracuje na tom, aby v dohledné době navýšila možnosti odběru a vyšetření vzorků na 1000 za den. Odběrové centrum, včetně vyšetřování vzorků v TN, nebylo od počátku koronavirové epidemie v České republice přerušeno ani na jediný den a počet vyšetření byl dán zájmem ze strany pacientů.

Nyní připravujeme 4 odběrová místa spolu se speciálním odběrovým místem pro dětské pacienty, jejichž provoz bude spuštěn v nejbližší době. Budeme tedy kompletně připraveni na případnou vyšší potřebu odběrů a testů, včetně odborného zázemí u lůžek intenzivní péče.

TN prochází významným rozvojem, kdy za významné pomoci Vlády České republiky a Ministerstva zdravotnictví plánujeme přestavbu Plicní kliniky, výstavbu Centrálního urgentního příjmu, zateplení budov, zakoupení nových přístrojů apod. Velmi také oceňujeme pomoc Vlády ČR formou oddlužení naší nemocnice ve výši téměř 400 mil. Kč, které se nám dostalo v minulých dnech, i velmi rychlé rozhodnutí o 74 mld. Kč navýšení plateb za státní pojištěnce. Nutné je také zmínit ocenění všech zdravotníků, kteří intenzivně pracovali i v době koronavirové krize. Oceňujeme také další plánované investice do zdravotnictví, které mají být v krátkém období realizovány.

Uveřejněný rozhovor hrubě zkresluje aktuální situaci, vychází z neznalosti výše uvedených skutečností.

doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.
ředitel
Thomayerova nemocnice


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.