Ve středu 1. června proběhl v areálu Thomayerovy nemocnice již tradičně Dětský den

07.06.2011

Ve středu 1. června proběhl v areálu Thomayerovy nemocnice již tradičně Dětský den, kterého se zúčastnilo celkem cca 450 dětí ze základních a mateřských škol ze spádové oblasti Prahy 4.

Děti ze základních škol se hravou formou seznamovaly s prací jednotlivých oddělení. Vyzkoušely si například připojit infúzi, změřit tlak, vyrobit léčivé tabletky nebo si zahrát roli sociální pracovnice. Pro děti z mateřských škol byl připraven program v "Nemocnici pro medvídky", kde se naučily, jak správně pečovat o nemocného medvídka. Kromě her na stáncích zdravotníků mohly děti navštívit stánek zooterapie, kde si pohladily nebo třeba i poslechly fonendoskopem  pejska a králíčka, se kterými dobrovolnice DC Lékořice navštěvuje pacienty v nemocnici. I letos si děti mohly nechat namíchat výborný koktejl od Ondřeje Slaniny. Poučné a přitom zábavným způsobem podané byly informace o prevenci zubní péče a velkou zábavu si děti užily na obrovské nafukovací velrybě.

Kliniku dětské chirurgie a traumatologie, Kliniku pediatrie, Oddělení dětské psychiatrie a Oddělení dětské neurologie odpoledne postupně navštívilo divadlo Krejčíka Honzíka se svými písničkami a zpříjemnilo dětem pro ně tak významný den.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.