TN se zúčastnila „Dne zdraví“. Návštěvníkům nabídla například měření cukru v těle nebo kurz první pomoci

17.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to bylo heslo veřejné akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pořádala MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN). Událost se konala u OC Arkády a pro účastníky byl připraven pestrý program plný prevence, vyšetření, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životního stylu. Zdravotníci z TN nabídli návštěvníkům například kurz PRVNÍ POMOCI, poradenství v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představili projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“. Zájem o prevenci byla vysoká a například hladinu cukru v těle si ve stánku TN nechalo změřit více než 250 lidí.

Součástí programu bylo i dárcovství krve a informace o tom, jak je tato „tekutina“ vzácná a nenahraditelná pro záchranu lidského života. Lidé se dozvěděli i to, kdo může krev darovat nebo jak samotné darování krve probíhá a kolik času je potřeba tomu věnovat.

Více informací o dárcovství krve najdete na webu TN.

Za TN se Dne zdraví zúčastnili zdravotníci z interní kliniky, transfuzního oddělení, plicní kliniky a záchranáři.

„Jsem nesmírně rád, že Praha 4 tuto důležitou preventivní akci uspořádala, protože starat se o své zdraví musíme opravdu preventivně a protože to, že nás nic nebolí a že nemáme nějaký zdravotní problém, ještě nic neznamená,“ řekl ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a dodal: „Chtěl bych zároveň poděkovat všem našim zdravotníkům, kteří se této akce zúčastnili a spolupracovali při její přípravě.“

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.