Thomayerova nemocnice se dnes zapojila do projektu Život v kufříku

17.05.2016

Novorozenecké oddělení naší nemocnice se dnes připojilo k projektu, který má pomoci dětem, jdoucím do náhradní péče.

Zhruba 500 dětí ročně míří z porodnice do pěstounské péče či dětských center. Téměř vždy jsou informace spojené s jejich příchodem na svět zcela zapomenuty. Právě toto chce napravit Nadační fond La Vida Loca svým celorepublikovým projektem - Život v kufříku. Dnes se do něj slavnostně zapojilo i Novorozenecké oddělení Thomayerovy nemocnice. Záštitu nad projektem převzal poslanec Parlamentu ČR Martin Plíšek, který byl slavnostnímu předání také přítomen.

„V kufříku budou děti mít jako upomínku na své narození řadu věcí, jako je například památníček s první fotografií miminka, otisky ručiček a také osobním přáním do života od zdravotních sestřiček,“ řekla Martina Wojtylová Opava z Nadačního fondu La Vida Loca. V kufříku děti kromě památníku s fotografií a údaji o porodu také aktuální výtisk novin ze dne narození, fotografii porodnice a lékařského týmu, který mu pomohl na svět. „Nadační fond La Vida Loca spolupracuje také s domovy s pečovatelskou službou po celé České republice, jejichž výrobky, jako pletené čepičky nebo botičky, jsou v kufříku také. Nechybí ani první hračka, kojenecká láhev a dudlík,“ říká Martina Wojtylová Opava.

„V Thomayerově nemocnici je dětí, které odcházejí do náhradní péče, zhruba dvacet ročně. Jsme moc rádi, že nás Nadační fond La Vida Loca oslovil a že jsme se stali součástí tohoto krásného a záslužného projektu,“ říká ředitel Thomayerovy nemocnice doc. Zdeněk Beneš.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.