Thomayerka oslavila své 90. narozeniny hudbou, zpěvem a humorem

14.12.2018

V září letošního roku jsme si všichni užili narozeninové oslavy u příležitosti 90 let od vzniku tehdy Masarykových domovů – dnešní Thomayerovy nemocnice. A protože takové výročí je jen jednou v životě, oslavili jsme ho v prosinci ještě jednou v Naší kavárně, a to poslechem české klasiky a zpěvu 20. a 30. let za doprovodu skupiny Thomayo Melody Quartet & Ondřej Šárek a hudebního skladatele Miroslava Kořínka. Za TN se oslavy zúčastnil také ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Kromě hudby nechyběl ani humor a vtip v podání herce Petra Vacka ze Studia Ypsilon a našeho MUDr. Jaroslava Kotena z Interní kliniky. Nechybělo ani příjemné povídání o kávě a zamyšlení se nad touto lahodnou pochutinou coby takovým imaginárním dopravním prostředkem do vzdálených exotických míst. O historii kávy vyprávěl přednosta Interní kliniky doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., který o kávě dokáže povídat velmi zajímavé příběhy.

„Chtěl bych všem účinkujícím poděkovat za jejich skvělé vystoupení a velmi osobitou a humornou zábavu, kterou nás bavili celý večer. Vážím si času a invence, kterou jste do toho všichni dali,“ řekl ředitel TN Zdeněk Beneš a dodal: “Zvláštní poděkování patří také našim kolegům z Interní kliniky panu docentovi Kohoutovi a doktorovi Kotenovi za jejich spolupráci a aktivní přístup i mimo své pracovní povinnosti“.

U příležitosti oslavy narozenin naší TN vznikla také písnička pod názvem „Zdravice“, kterou připravili zmínění hudebníci a herci. Skladba se jim velice povedla a získali za ní veliký aplaus přítomného publika. Herec Petr Vacek všechny přítomné také pobavil tím, když spojil vznik TN, resp. Masarykových domovů s příběhem Járy Cimrmana o jeho nekonečné kresbě malých vedle sebe stojících domků, které měly posléze údajně sloužit jako předloha pro stavbu našeho zařízení. Samozřejmě šlo o fantazii a příběh, který se nikdy nestal, ale všechny pobavil. Herec Vacek zmínil Járu Cimrmana také ve spojitosti s tím, že v našich katakombách a na mnoha místech nemocnice lze narazit na iniciály J. C. – a hned tu je důvod pro poutavý příběh, co říkáte?

Oslavu narozenin naší nemocnice si všichni velmi dobře užili a poděkování si určitě zaslouží i Centrum pro podpůrnou péči – Lékořice, které se spolupodílelo na přípravě večera.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.