Povolání zdravotní sestřičky není lehké. Své o tom ví i autorka nové knihy Sestřička

19.12.2019

Být zdravotní sestřičkou bývalo dříve jakýmsi posláním a lidé si její práce velice vážili a respektovali ho. A o profesi zdravotní sestry byl veliký zájem. Bohužel dnes je doba jiná a práce zdravotníků je čím dál tím více náročnější, rizikovější a zájem o toto povolání spíše stagnuje. Své o tom ví i například zdravotní sestra Christie Watsonová, která je autorkou nové knihy Sestřička – Profese, která mi změnila život…a vám možná taky. TN tuto knihu doporučuje všem, kteří vědí nebo nemají potuchy, ale chtějí vědět, co znamená být zdravotní sestřičkou.

Aktuálně jde kniha na vánoční knižní pulty a čtenáři se v ní ponoří do pozoruhodného světa této profese, v němž se skrývá radost nebo někdy dokonce i smích, ale i bolest, únava, strach, vyčerpání a občas i slzy. V knize se člověk dozví, co všechno znamená být zdravotní sestřičkou a jaké to je, když pomáhá bezmocným a nemocným lidem, kteří jsou pro ni cizí, ale jen několik prvních minut či pár hodin.

Autorkou je zdravotní sestra Christie Watsonová, která své čtenáře seznámí nejen s hluboce citlivým portrétem jedné zdravotní sestry, ale i s mnoha dalšími lidmi, do jejichž životů při plnění svých profesních úkolů vstoupila. Knihu je možné zakoupit v nakladatelství LEDA či v každém dobrém knihkupectví. O překlad knihy se postarala Lucie Menclíková. Čeká vás 256 stran zajímavého a pestrého čtení.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.