Nové cvičební stroje pro pacienty v Thomayerově nemocnici

12.12.2018

Od dnešního dne budou moci pacienti Thomayerovy nemocnice (TN) nově využívat venkovní rehabilitační stroje, které byly pořízeny díky grantu Nadace České spořitelny (ČS). Jeho cílem je podpora individuálního dobrovolnictví v neziskových organizacích a díky tomu vznikl v areálu nemocnice venkovní tréninkový prostor pro pacienty se sníženou mobilitou a hybností. Grant na zakoupení strojů dostalo Centrum podpůrné péče – Lékořice, které působí v TN.

„Za Thomayerovu nemocnici chci poděkovat České spořitelně za to, že přispěla významnou částkou na pořízení těchto užitečných cvičebních strojů, které jsou velice důležité pro naše zejména starší pacienty. Pro ně je každá aktivita přínosem a jsem rád, že jim můžeme tímto způsobem pomoci,“ řekl ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

V rámci projektu – Cvičíme se seniory v Thomayerově nemocnici a díky finančnímu daru ze strany ČS vznikl mezi Pavilony A1 a A2 TN cvičební prostor se několika stroji, které jsou určeny na procvičování kloubů vč. šlapacího a jezdeckého zařízení. Prostor kolem cvičebních strojů byl dále upraven dobrovolníky z Centra podpůrné péče – Lékořice (při TN) a zároveň zde byly umístěny dvě nové lavičky. Cílem projektu tak bylo vytvořit venkovní tréninkové zázemí, které bude sloužit ke zlepšení kondice a urychlení rehabilitace pacientů, a to zejména z Oddělení geriatrie a následné péče a Odd. revmatologie a rehabilitace. Stroje využijí především pacienti po cévních mozkových příhodách, pro které je velice důležitá jakákoliv aktivita a pohyb pro nácvik co největší samostatnosti a tím urychlit jejich návrat do běžného života.

Za TN se slavnostního převzetí cvičebních strojů zúčastnila Ing. Helena Doktorová, náměstkyně pro techniku a provoz a také Bc. Martina Adámková, výkonná ředitelka spolku Lékořice. Českou spořitelnu reprezentovala Ing. Lenka Štraubová, bankovní poradce. Výše celkového grantu ze strany Nadace ČS dosáhla částky 100 tisíc korun.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.