Návštěva norských expertů v oblasti psychiatrické péče v Thomayerově nemocnici

11.10.2017

11.–13. září navštívily Thomayerovu nemocnici v rámci projektu financovaném z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni – opatření „B“ dvě norské expertky, které v Norsku poskytují služby dětem či rodinám s dětmi s psychickým postižením.

Cílem jejich návštěvy bylo seznámit širší odbornou veřejnost z řad psychologů, psychiatrů a terapeutů z ČR se systémem péče o děti s poruchami autistického spektra realizovaném v Norsku. Na počátku návštěvy proběhl v Naší Kavárně seminář na téma „Úvod do Pivotal Response Treatment a ABA terapie“, který se setkal s velkým zájmem. V další dny norská delegace navštívila dětské psychiatrické a psychologické oddělení v Thomayerově nemocnici a Dětské centrum, ale i pracoviště spolupracující organizace – Národní ústav pro autismus Nutis. V rámci setkání proběhly pracovní schůzky s cílem další vzájemné výměny zkušeností a nastavení spolupráci v oblasti poskytování zdravotních služeb pro děti s PAS a jejich rodiny.

Více informací najdete na stránce projektu.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.