Napsali o nás: Thomayerova nemocnice v Krči potřebuje investice za tři miliardy (euro.cz)

07.10.2019

Thomayerova nemocnice v pražské Krči potřebuje investice za tři miliardy korun. Plánuje opravy budovy plicního oddělení za 270 milionů korun, stavbu urgentního příjmu za miliardu korun a zateplení budov za 500 milionů. Informace zazněly na tiskové konferenci po návštěvě premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) v nemocnici. Nejstarší budovy nemocnice pocházejí z konce 20. let minulého století, jsou navíc památkově chráněné. Plicní klinika je podle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše v Česku unikátní, stará se o pacienty s tuberkulózou.

Podle Babiše mají jeho současné návštěvy pražských nemocnic souvislost s požadavkem primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) na výstavbu nové nemocnice v Letňanech. Navštívit chce ještě Všeobecnou fakultní nemocnici, která má podle něj také objekty ve špatném stavu.

Nejurgentnější v Thomayerově nemocnici je podle Babiše rekonstrukce objektu plicní kliniky, jejíž stav označil za „absolutní katastrofu“. „Projekt je hotový, nejpozději začátkem roku 2021 se začne stavět. Hotovo by mělo být v roce 2023,“ řekl premiér. Podle ministra zdravotnictví jsou připravené také projekty na zateplení z Operačního fondu Životní prostředí za půl miliardy korun. Měnit by se měla okna, topení a zateplovat fasády.

Více se dozvíte na webu euro.cz.

Zdroj: euro.cz
Datum vydání: 7. 10. 2019

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.